Windows 11 22621 yapısına geçilir mi?

Nihayet geçişi tamamladım. Şu anda 22621 yapısındayım;
windows 11 22621.1.png

Şimdilik sadece 20 dakika kullanabildim, o yüzden pek detaylı yorum yapamayacağım. Fakat ilk izlenimlerimden bahsetmek istiyorum.

Windows 11'in ilk sürümü olan 21H2 sürümünde olan birçok eksik ve hata gitmiş. Artık bildirimlerde Acrylic arka plan kullanılıyor. 21H2 sürümünde düz renk kullanılıyordu.
İkinci olarak artık Bluetooth aygıtlarını aynı Windows 10X gibi doğrudan hızlı ayarlar menüsünden kontrol edebiliyoruz;
windows 11 22621 yapısı bluetooth menüsü.png

Bu özellik gerçekten oldukça önemli zira Bluetooth kulaklığınızın pil durumunu görmek için eskiden Ayarlar'a girmeniz gerekiyordu. Artık doğrudan bu menüden görebiliyorsunuz.

Diğer özellikler ise zaten 22H2'nin Insider yapılarında Microsoft'un eklediğinden bahsettiği özellikler. Fakat maalesef bende sürükle bırak çalışmıyor. 22557 yapısı ile bu özellik gelmişti ve hatta sanal makineye 22621 yapısını kurduğumda sürükle bırak çalışıyordu. Fakat nedense ana bilgisayarda yükselttiğim Windows 11 22621 yapısında bu özellik çalışmıyor. Nedenini açıkçası bilmiyorum.

Oyun olarak Star Wars Battlefront II ve Minecraft Lunar Client'ı denedim, sorunsuz çalışıyorlar. Windows 11 22621 üzerinde Star Wars Battlefront II oyununun çalıştığının görüntüsü;
windows 11 22621 yapısında star wars battlefront 2 2017.png

Kullanmaya devam ettikçe deneyimlerimi paylaşırım. :)

Son düzenleme:

%99 RTM olacak gibi bu sürüm. @yusuf6554

Evet hem stabil.
Şu ana kadar hata yaşadınız mı ben ilk kurduğumda %90 RAM kullanimi oldu sonra %20ye kadar düştü
Not: ISO ile yükseltme yaptım.
Evet hem stabil.
Şu ana kadar hata yaşadınız mı ben ilk kurduğumda %90 RAM kullanimi oldu sonra %20ye kadar düştü.
Not: ISO ile yükseltme yaptım.

Duzeltme şimdi windows.old dosyasını da sildim.

Son düzenleme:
@489798
ISO ile sıfır kurulum yaptım. Insider'a bağlı değilim. Microsoft hesabına bağlanmadan direkt yerel hesap açtım ve öyle tamamladım kurulumu. Sadece gerekli verileri gönderme seçeneği ayarlı, diğer gizlilik ayarları da minimum düzeyde.

Ayarlar ve Denetim Masası üzerinden bütün ayarlamalarımı yaptım, sürücülerimi ve kullandığım yazılımları kurdum. Windows Update ve Microsoft Store güncellemeleri gerçekleştirildi.

Gayet stabil ve sorunsuz görünüyor.

Windows 11 22H2 22621.1.png

@489798
ISO ile sıfır kurulum yaptım. Insider'a bağlı değilim. Microsoft hesabına bağlanmadan direkt yerel hesap açtım ve öyle tamamladım kurulumu. Sadece gerekli verileri gönderme seçeneği ayarlı, diğer gizlilik ayarları da minimum düzeyde.

Ayarlar ve Denetim Masası üzerinden bütün ayarlamalarımı yaptım, sürücülerimi ve kullandığım yazılımları kurdum. Windows Update ve Microsoft Store güncellemeleri gerçekleştirildi.

Gayet stabil ve sorunsuz görünüyor.

Eki Görüntüle 1386718

Bir şey sorabilir miyim?
Laptop mu kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey sorabilir miyim? Laptop mu kullanıyorsunuz?
Sistem:
  • Corsair Spec-Delta RGB
  • Corsair VS550
  • ASUS B450M-Dragon
  • AMD Ryzen 5 3600 4.1 GHz (1.2v)
  • ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti Gaming OC
  • XPG Gammix D30 2x8 GB 3000 MHz CL16
  • WD Blue SN570 500 GB M.2
  • Samsung 860 EVO 250 GB SATA III
  • Samsung 870 EVO 500 GB SATA III
  • Philips 242E1GAEZ 144 Hz 1 ms FreeSync VA
  • SilverStone Hydrogon D120
  • TP-Link UB400 Bluetooth
  • TP-Link TL-WN722N V3 Wi-Fi

Teşekkürler laptop kullansaydiniz sorum olacaktı şarjda değilken açılışta %10 ekran parlaklığı kısılıyor onu soracaktım sizde oluyor mu diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı