Windows 11 22H2 Destekli Sürücüler: Intel, AMD ve NVIDIA

Linux'çular vs Windows'çular kim kazanacak acaba?
Tabiki Linux. Orada yazdım. Orada diyor ki hiçbiri desteklenmiyor diyor. Böyle Linux'un L'sini duymamış adamlar gelip konuşuyor. Çok boş konuşuyorlar.

Tabiki Linux. Orada yazdım. Orada diyor ki hiçbiri desteklenmiyor diyor. Böyle Linux'un L'sini duymamış adamlar gelip konuşuyor. Çok boş konuşuyorlar.
Linux hem güvenli , Hem hızlı ve az kaynak kullanıyor , hemde doğru düzgğn hiç verinizi almıyor (uygulamalar hariç) tabii ki linux.

Pardus ve Ubuntu denedim, Windows'a alıştığım için kullanamadım şu anda 2009 Laptopumda hala Ubuntunun bir sürümü yüklü öyle duruyor. Bir heves kurduk zamanında şu anda yatıyor yani. Gelmiş bilmeden konuşuyorsun, şu konuya bir nokta koyalım Linux sıradan işlerini görmek amacıyla bilgisayar kullanan birine hiçte uygun değil. Windows'un kullanımı daha kolay, bunda hemfikiriz diye düşünüyorum.

Pardus ve Ubuntu denedim, Windows'a alıştığım için kullanamadım şu anda 2009 Laptopumda hala Ubuntunun bir sürümü yüklü öyle duruyor. Bir heves kurduk zamanında şu anda yatıyor yani. Gelmiş bilmeden konuşuyorsun, şu konuya bir nokta koyalım Linux sıradan işlerini görmek amacıyla bilgisayar kullanan birine hiçte uygun değil. Windows'un kullanımı daha kolay, bunda hemfikiriz diye düşünüyorum.
Daha da uzatırsam ikimizde uyarı yiyeceğiz. O yüzden uzatmıyorum. Linux daha iyi.

Daha da uzatırsam ikimizde uyarı yiyeceğiz. O yüzden uzatmıyorum. Linux daha iyi.
Kanka Windows'u kaç kişi kullanıyor, kullananlar memnum mu, çoğunlukla evet. Linux o kadar tercih edilmiyor, şahsen ben daha popüler ve bilinen olan işletim sistemini kullanma taraftarıyım, bir sorunun varsa aç YouTube'u veya Microsoft Answers'ten bak. Linuxta daha çok Reddit Forumlarından yardım alınıyor galiba :D

Kanka Windows'u kaç kişi kullanıyor, kullananlar memnum mu, çoğunlukla evet. Linux o kadar tercih edilmiyor, şahsen ben daha popüler ve bilinen olan işletim sistemini kullanma taraftarıyım, bir sorunun varsa aç YouTube'u veya Microsoft Answers'ten bak. Linuxta daha çok Reddit Forumlarından yardım alınıyor galiba :D
Tamam sen öyle yap. Umrumda değilsin. Senin gibi Windows'çularla uğraşacak zamanım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka Windows'u kaç kişi kullanıyor, kullananlar memnum mu, çoğunlukla evet. Linux o kadar tercih edilmiyor, şahsen ben daha popüler ve bilinen olan işletim sistemini kullanma taraftarıyım, bir sorunun varsa aç YouTube'u veya Microsoft Answers'ten bak. Linuxta daha çok Reddit Forumlarından yardım alınıyor galiba
Linux'un market payının kişisel bilgisayarlarda Windows'a kıyasla çok daha düşük olmasının bir çok nedeni var.

1-) Satın alınan bilgisayarlarda genelde varsayılan olarak Windows kurulu geliyor. Kimse gidip internetten bir Linux dağıtımı seçip o dağıtımın ISO dosyasını indirip flaşa yazdırıp bilgisayara kurmayla uğraşmak istemiyor.
2-) Kimse daha iyi bir seçenek var mı diye düşünmeyle uğraşmak istemiyor. Çünkü Windows her ne kadar bloatlanmış olsa bile insanların günlük kullanım işlerini gördüğü için insanlar umursamıyorlar.
3-) Her ne kadar Ubuntu vb. son kullanıcı dostu dağıtımlar olsa bile hala son kullanıcılar bu tür dağıtımları kullanırken bir uygulama kurmak istediğinde terminali kullanmak zorunda kalabiliyor. Bu da Linux'e geçen kullanıcıların tekrar geri Windows'a geçme arzusunu tetikleyebiliyor.

Başka nedenler de vardır. Ben aklıma gelen genel nedenleri sıraladım. 1. neden için girişimler var. Mesela varsayılan olarak içinde Ubuntu kurulu olan laptoplar satışa sunuldu[1]. 2. neden için ise şu an olduğu gibi Linux reklamı yapılmaya devam ediliyor. Windows kullanıcılarının dikkatini çekebilmek için. 3. neden ise son kullanıcı dostu olan Linux dağıtımları terminale olan ihtiyacı azaltmaya çalışıyorlar.

Peki günümüzde Linux dağıtımları günlük işler ve gaming için yetersiz mi? Yetersiz değil. Modern oyunları Bottles[2], Lutris[3], Proton[4] vb. seçenekler ile rahatlıkla oynayabiliyorsun. Günlük işlere gelince de slaytlarını LibreOffice[5] ile hazırlayabilirsin. Veya Xournal++[6] ile PDF dosyasını boyayabilirsin veya boş bir deftere yazı yazar gibi el yazısı yazabilirsin. OBS Studio[7] ile video çekebilir veya yayın yapabilirsin. Hatta Fatih Kalem alternatifi olan Pensela[8] aracını bile kullanabilirsin. Vesaire vesaire...

Vel hasıl kelam Linux günümüzde günlük işler için genelde yeterlidir. Ancak bazı istisnai durumlarda Linux'un kullanmaya çalıştığınız bir yazılımı veya oynamaya çalıştığınız bir oyunu desteklemediğini görebilirsin. Eğer Windows'un bloatlanmış olmasından ve daha az özelleştirilebilir olmasından şikayetçiysen Ubuntu, Linux Mint vb. Linux dağıtımlarına bir şans verebilirsin. Eğer Windows'tan pek şikayetçi değilsen Linux'a geçmene gerek yok. Sırf Windows kullanıyorsun diye saldırgan Linux kullanıcılarının sana baskı yapması durumlarında onları yoksay.

[1]: https://www.hepsiburada.com/laptop-...sayarlar-c-98?filtreler=isletimsistemi:Ubuntu
Polaris 15 - Gen3 - 15,6 inch Full-HD or WQHD IPS + NVIDIA GeForce RTX 3060 (115 Watt) + Intel Core i7-11800H or AMD Ryzen 7 5800H + RGB-backlit keyboard + 2x M.2 NVMe SSD + max. 64GB RAM (Dual Channel) - TUXEDO Polaris 15 - Gen3 - TUXEDO Computers
[2]: Easily run Windows software on Linux with Bottles! ⋅ Bottles
Flathub—An app store and build service for Linux
[3]: Lutris - Open Gaming Platform
[4]: https://www.protondb.com/
[5]: Home | LibreOffice - Free Office Suite - Based on OpenOffice - Compatible with Microsoft
[6]: Xournal++ - Xournal++
Flathub—An app store and build service for Linux
[7]: Linux Installation | OBS
[8]: Pensela: An Open-Source Tool Tailored for Screen Annotations - It's FOSS
GitHub - weiameili/Pensela: The Swiss Army Knife of Screen Annotation Tools

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı