Çözüldü Windows 11 22H2 nasıl temiz kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
Muhtemelen Rufus üzerinden sadece güncelleme yüklemeye çalışıyorsun diye algılıyorum ben yazdıklarından. Aşağıda ki linkten Windows 11 22H2 ISO indirip Rufus ile USB belleğe yazdırıp temiz kurulum yapabilirsin. Temiz kurulumdan kastım Windows'u komple silip tekrar yüklemen.

Önce Rufus'ta RTM ISO ile gereksinimleri kaldırıyoruz. Sonra BIOS'tan USB'yi ilk sıraya mı alacağım? Yoksa setup.exe mi çalıştıracağım?

Çözüm
Önce Rufus'ta RTM ISO ile gereksinimleri kaldırıyoruz. Sonra BIOS'tan USB'yi ilk sıraya mı alacağım? Yoksa setup.exe mi çalıştıracağım?

BIOS'tan USB ilk sıraya alman gerekli. Daha sonra yükleme ekranı gelir. Bunları yapmadan önce C diskinde önemli olan tüm verilerini yedekle. Sürücü seçme kısmında da D: Diskini silmemeye özen göster. Veya tüm verilerini yedekle C ve D diskini komple sil ve yeniden oluştur.

BIOS'tan USB ilk sıraya alman gerekli. Daha sonra yükleme ekranı gelir. Bunları yapmadan önce C diskinde önemli olan tüm verilerini yedekle. Sürücü seçme kısmında da D: Diskini silmemeye özen göster. Veya tüm verilerini yedekle C ve D diskini komple sil ve yeniden oluştur.

Çözüm

C ve D diskini yeniden oluşturmasam sorun olur mu? C diskinde sadece müzik klasörüm var. Elimde tek USB bellek var. Mavi hata bu sefer vermez değil mi?

C ve D diskini yeniden oluşturmasam sorun olur mu? C diskinde müzik klasörüm var. Elimde tek USB bellek var. Mavi hata bu sefer vermez değil mi?

C diskini silmek zorundasın çünkü halihazırda bir Windows yüklü o diske silmeden yüklersen 2 kere Windows yüklemiş olacaksın ve hatalara neden olur bu. Değerli bilgilerinin hepsini D: Diskine taşı sadece C: Klasörünü sil ve yeniden oluşturup Windows'u o klasöre yükle.

C diskini silmek zorundasın çünkü halihazırda bir Windows yüklü o diske silmeden yüklersen 2 kere Windows yüklemiş olacaksın ve hatalara neden olur bu. Değerli bilgilerinin hepsini D: Diskine taşı sadece C: Klasörünü sil ve yeniden oluşturup Windows'u o klasöre yükle.

Ben C diskini silmediğim için mi Rufus'ta yaptığım da mavi hata aldım? Yoksa USB'yi ilk sıraya almadan setup.exe çalıştırarak yaptığım için mi?

Anladım. Peki Windows 10 kurulumu gibi ekran mı geliyor? C diskini nasıl sileceğim? sil/biçimlendir gibi seçenekler var mı?

R.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı