Windows 11 22H2 sürümü olmuş

Yeni aldığım laptop bilgisayarda 21H2 sürümü yüklü olarak geldi, 22H2 sürümüne, windows update ile ne zaman güncellenir tahmini olarak?

Ayrıca sormak istediğim bir konu var, görüntüde bulanıklık sorunum var, bu durumun 21H2 sürümü ile ilgisi olabilir mi?

Sürükle-bırak özelliği geldi mi?

Sürükle-bırak özelliği geldi mi?
Geldi fakat gördüğüm kadarıyla UAC tamamen kapalıyken çalışmıyor. Yani kayıt defteri üzerinden EnableLUA değerini 0 yapıp UAC'yi tamamen kapatırsanız sürükle bırak çalışmıyor. Fakat normalde çalışıyor. Sanal makinede UAC açık bir şekilde denedim, çok beklenen özellik nihayet gelmiş. Yani artık sürükle bırak olması güzel. Umarım UAC kapalıyken çalışmama sorunu da çözülür.

22H2 Release Preview sürümüne geçtim fakat oyun performansında bir düşüş yaşadım. O yüzden RTM sürümü çıkana kadar geçmekten yana değilim.

22H2 Release Preview sürümüne geçtim fakat oyun performansında bir düşüş yaşadım. O yüzden RTM sürümü çıkana kadar geçmekten yana değilim.
22H2 sürümü henüz Release Preview'e yayınlanmadı ki? Sadece Beta Channel'da mevcut şu anda.

Eğer tecrübeniz yoksa final sürüm çıkana kadar geçmenizi zaten önermem. Benim tecrübem olduğu için ve Windows 11 21H2'deki hatalardan bıktığım için 22H2'ye geçtim.
Açıkçası ben oyun performansı açısından bir fark görmedim. Ekran kartım MSI GTX 1660 Super Gaming X. İşlemcim ise AMD Ryzen 5 3600.
Sizin sisteminizde GT 740 ekran kartı var görünüyor (en azından imzanızda öyle yazıyor), o ekran kartı artık sürücü güncellemesi almıyor. Performans düşüşünün sebebi bu olabilir.

Hocam Release Preview yazısına takmayın. Ben öyle demeyi kendim hoş buldum. Baya bir tecrübem var bu Insider derlemeleri hakkında ama benden kaynaklı olacak ki bir FPS düşüşleri yaşadım bu gün yine denerim.

Bence akışına bırakın abi, 22H1 gelmeden 22H2 ne oluyor?

Yanlış dediysem 22H1 çıkmadı diye biliyorum.
22h1 2022 nın 2.yarısında gelecek sürüm demek. Ama Windows 11 hep 1 yıllık güncelleme alacağı için artık tüm sürümler H2 olacak.

2021 yılının Ağustos ayından beri kullanıyorum Windows 11'i. Konuda da belirtildiği üzere sadece yeni özellikler getirilmedi, Windows 11'in eskiden sahip olduğu birkaç sorun da çözüldü. Açıkçası ben bu sorunların hiçbirini yaşamadım fakat yaşayanlar için güzel haber. Yeni sürümle beraber gelen özellikleri sıralamak gerekirse:
  • Uygulamaları gruplandırmak için yeni başlat menüsü klasörleri.
  • Başlat menüsündeki pin sayısını değiştirmek için yeni seçenek.
  • Dosyaları ve uygulamaları sürükleyip bırakmak için görev çubuğu desteği.
  • Tabletler için optimize edilmiş yeni görev çubuğu deneyimi.
  • Yeni snap mizanpajları, sürükle ve bırak arayüzü.
  • Masaüstü için yeni spotlight özelliği.
  • Modern bir arayüze sahip yeni görev yöneticisi.
  • Konuşulan içeriğin anlaşılmasını geliştirmek için yeni canlı altyazılar özelliği.
  • Bir cihazı sesle kontrol etmek için yeni sesli erişim özelliği.
  • Tabletler için yeni dokunma hareketleri.
  • Tehlikeli uygulamaları engellemek için News Smart App Control (SAC) özelliği.
  • Eski arayüzde birtakım görsel değişiklikler yapıldı. (Ayarlar vs.)
  • Focus oturum entegrasyonu ile focus özelliği güncellendi.
  • Dosya gezgini daha iyi OneDrive entegrasyonuna sahip, ince ayarları güncellendi.
  • Bluetooth cihazlarını kontrol etme seçenekleriyle hızlı ayarlar güncellendi.
  • Yazıcı uygulamaları güncellendi. Artık otomatik tespit ediyor, tasarım modern.
  • Enerji bileşimini azaltmak için geliştirilmiş güç yönetimi ince ayarları.
  • Ayarlar uygulamasından güncellemeleri kaldırma seçeneği.

Windows 11'İ 1 ay Insıder olarak Ekim sonundan beride normal sürüde kullanıyorum tabi sıkıntılar yaşadım ama 3 aydır çok güzel bir hata veya bir sıkıntı yok ve güzel işletim sistemi.
Hem yenilikçi hem de sorun çözücü bir işletim sistemi çünkü bana göre sizde değişebilir Windows 10'a göre daha hızlı ve optimize bir işletim sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…