Windows 11 22H2'de sistem bazen tablet deneyimine geçiyor

yusuf6554

Megapat
Katılım
17 Ekim 2013
Mesajlar
5.434
Makaleler
65
Çözümler
51
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
MSI B450 Tomahawk MAX
ADATA XPG Spectrix D60G 2x 8 GB DDR4 3000MHz CL16
MSI GTX 1660 Super Gaming X
Cooler Master ML240L V2
Kingston A2000 1 TB SSD
SanDisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kingston UV400 240 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Corsair 275R Airflow White
Cooler Master MWE 700W 80+
Windows 11 Pro 23H2 64 Bit (x64)
Windows 11 Enterprise (Windows To Go) 23H2 64 Bit (x64)
Monitör 1: AOC 24G2SPU
Monitör 2: AOC C24G1
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 haftadır Windows 11 Pro 22H2 Yapı 22621.1 kullanıyorum. Ondan önce Windows 11 21H2 sürümünü kullanıyordum. 21H2 sürümünün sorunları canımı sıktığı için 22H2 sürümüne hemen geçiş yaptım. Gayet de memnunum.

Fakat ufak bir bug var. Bazen tam ekran bir oyun açıp (Minecraft, CS:GO gibi) masaüstüne dönünce Windows Explorer arayüzü ve görev çubuğu tablet deneyimi moduna geçiyor. Cihazımda hiçbir şekilde dokunmatik özelliği yok, masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Fakat ona rağmen görev çubuğundaki simgeler daha aralıklı oluyor. Ayrıca Dosya Gezgini'nde seçim kutucukları beliriyor. Görev Yöneticisi'nden Explorer.exe'yi yeniden başlatınca sorun düzeliyor, tekrar masaüstü odaklı Explorer arayüzü geliyor.

Bu sorun birkaç kez başıma geldi. Hatta az önce de aynı sorun oldu. Eğer oyunu pencereli tam ekran modunda oynarsam böyle bir sorun çıkmıyor. Mesela Star Wars Battlefront II'yi pencereli tam ekran modunda oynuyorum. O oyunu oynarken hiçbir zaman Explorer arayüzü tablet odaklı arayüze geçmedi. Fakat Minecraft ve CS:GO oynarken oldu. Minecraft'ta pencereli tam ekran diye bir seçenek yok. CS:GO'da ise çok stabil çalışmıyor, normal tam ekran çok daha stabil çalışıyor. O yüzden sadece Battlefront II oynarken böyle bir sorun çıkmıyor. Minecraft ve CS:GO ise Explorer arayüzünü bazen tablet odaklı arayüze geçiriyor.

Hatayı şimdi Feedback Hub üzerinden raporladım. Link;
Umarım 22H2 çıkmadan önce bu sorun çözülür.

Eğer 22H2 kullanıyorsanız bu bug ile karşılaştınız mı?
 
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 haftadır Windows 11 Pro 22H2 yapı 22621.1 kullanıyorum. Ondan önce Windows 11 21H2 sürümünü kullanıyordum. 21H2 sürümünün sorunları canımı sıktığı için 22H2 sürümüne hemen geçiş yaptım. Gayet de memnunum.

Fakat ufak bir bug var. Bazen tam ekran bir oyun açıp (Minecraft, CS:GO gibi) masaüstüne dönünce Windows Explorer arayüzü ve görev çubuğu tablet deneyimi moduna geçiyor. Cihazımda hiçbir şekilde dokunmatik özelliği yok, masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Fakat ona rağmen görev çubuğundaki simgeler daha aralıklı oluyor. Ayrıca dosya gezgini'nde seçim kutucukları beliriyor. Görev Yöneticisi'nden Explorer.exe'yi yeniden başlatınca sorun düzeliyor, tekrar masaüstü odaklı Explorer arayüzü geliyor.

Bu sorun birkaç kez başıma geldi. Hatta az önce de aynı sorun oldu. Eğer oyunu pencereli tam ekran modunda oynarsam böyle bir sorun çıkmıyor. Mesela Star Wars: Battlefront II'yi pencereli tam ekran modunda oynuyorum. O oyunu oynarken hiçbir zaman Explorer arayüzü tablet odaklı arayüze geçmedi. Fakat Minecraft ve CS:GO oynarken oldu. Minecraft'ta pencereli tam ekran diye bir seçenek yok. CS:GO'da ise çok stabil çalışmıyor, normal tam ekran çok daha stabil çalışıyor. O yüzden sadece Battlefront II oynarken böyle bir sorun çıkmıyor. Minecraft ve CS:GO ise Explorer arayüzünü bazen tablet odaklı arayüze geçiriyor.

Hatayı şimdi feedback Hub üzerinden raporladım. Link;
Umarım 22H2 çıkmadan önce bu sorun çözülür.

Eğer 22H2 kullanıyorsanız bu bug ile karşılaştınız mı?

Aynı sorun HDMI'de kaynak değiştirirken başıma geldi.
Aynı sorun HDMI'de kaynak değiştirirken başıma geldi.

Biliyorsunuz bende sizin geçtiğiniz gün geçmiştim.
 
Dün hem Feedback Hub hem de Windows Insider web sitesi sapıttığı için attığım geri bildirim düzgün atılmamış. O yüzden bugün tekrar attım. Link;

Şu anda hem Windows Insider web sitesi hem de Feedback Hub düzgün çalışıyor. Dün sunucularda bir sıkıntı olmuş.
 

Geri
Yukarı