Windows 11 23H2 daha stabil

Bende henüz gelmedi Yukarıda bahsettiğim sorun yüzünden oluyor. Düzeltmek için bir şey yapmışlardır, işe yaradı mı diye bakıyorlardır. Çözülünce özelliği herkese açarlar.

Doğrudur, 22H2 de zaten Dosya Gezgini ve Copilot'ta çok geç tepki veriyordu 23H2 de bu sorunu düzeltmişler. 22H2 de Copilot güncellemesi yapınca ve dosya gezginindeki gecikmeyi görünce güncellemeyi hemen kaldırmıştım, ama 23H2 de her şey normalleşmiş

23H2 sürümünde şu ana kadar en büyük sorunum olan dosya kopyalama ve okuma hızı sorunu kökünden çözülmüş görünüyor. 1 saate yakın süren dosya kopyalama süresi 15 dakikada tamamlanıyor artık. Programların açılması kurulum süreleri hepsi olması gerektiği gibi olmuş durumda. M2 SSD olmasına rağmen yavaştı klasik olan önerilere rağmen belli bir noktadan öteye gidemiyordu cihaz. Oyunlardaki manasız fps dropları yok artık son zamanlarda önceki sürümde 1050ti resmen yetersiz geliyordu 23H2 sürümünde drop olaı olmuyor. Tepki süreside çok iyi. inşallah mantık dışı bir güncelleme yaparak sürümün stabilitesini bozmazlar. Halen usb yazıcı paylaşımı sorunu devam ediyor olmasıda bana göre saçma zorla network yazıcı kullanmaya yöneltiyor yapı ama network bir yazıcıyı yükleyip paylaşıma açınca sorunsuz çalışıyor. bu tarz garip irili ufaklı devam eden sorunlar haricinde stabilitesi çok iyi. birde klasörlere girince 200 gb boyutlu bitmek bilmeyen indexleme sorunuda gitti son güncelleme ile bir kaç saniye içinde klasör içeri görünür hale geliyor. Refs dosya sistemi geldiğinde daha da stabil olacağını düşünüyorum yapının. Şu anki sürüm Refs diski malesef görüp işleyemiyor müdahale edilmedikçe ya da Server ön yükleme diski ile modifiye edilmiş bir windows 11 önyüklemesi yapmadan.

22H2 çıktığı ilk günden bu yana çok çöp bir sürüm. Windows 8.1'e bile bu kadar format attığımı hatırlamıyorum. En son güncelleme yapmadığı için yeniden başlatırken "Güncelleştirmeler devam ediyor" yazısında kalıyordu ve ne yapsam ne etsem çözememiştim. En son çareyi Windows 10'a dönmekle buldum. Şimdi tekrardan Windows 11 atmayı planlıyorum ama Windows 10'a formatlayalı 1 hafta anca oldu. Konu açmıştım bu konuda ama bana Windows 10'da kalmamı söylüyorlar. Sizce geçmeye değer mi? Geçeceksem de yükseltme mi yapayım yoksa temiz kurulum mu?

22H2 çıktığı ilk günden bu yana çok çöp bir sürüm. Windows 8.1'e bile bu kadar format attığımı hatırlamıyorum. En son güncelleme yapmadığı için yeniden başlatırken "Güncelleştirmeler devam ediyor" yazısında kalıyordu ve ne yapsam ne etsem çözememiştim. En son çareyi Windows 10'a dönmekle buldum. Şimdi tekrardan Windows 11 atmayı planlıyorum ama Windows 10'a formatlayalı 1 hafta anca oldu. Konu açmıştım bu konuda ama bana Windows 10'da kalmamı söylüyorlar. Sizce geçmeye değer mi? Geçeceksem de yükseltme mi yapayım yoksa temiz kurulum mu?
Kesinlikle temiz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı