Rehber Windows 11 24H2 kurulumu

kuskuncocuk

Centipat
Windows cihazınızı sizde güncellemeyi bekliyorsanız ve o güncelleme asla gelmiyorsa, bir an önce yeni sürüme geçmek istiyorsanız benim gibi saatlerce internette araştırma yapmak istemiyorsanız, sizleri bu konu ile bilgilendirmek istedim. Umarım faydalı bir rehber olacaktır.

23H2 sürümü cihazımda kuruluydu, 24H2 sürümü bir türlü Windows Update olarak gelmedi ve bir çözüm aradım kısa bir araştırma sonrasında buldum.

Çözüm şu şekilde,

İlk olarak Windows arama kutucuğuna " çalıştır " yazarak " enter " tuşuna basıyoruz daha sonra açılan çalıştır penceresinde " gpedit.msc " yazıyoruz.

Daha sonra açılan gpedit.msc penceresinde, sol tarafta bulunan menü içinden sırayla açın.

Yönetim şablonları, Windows bileşenleri, Windows Update, Windows Update tarafından sunulan güncellemeleri yönetin, hedef özellik güncelleştirmesi sürümünü seç,

"Hedef özellik güncelleştirmesi sürümünü seç" buna çift tıklayarak açılan pencere içinde,

" Etkin " kutucuğunu işaretliyoruz, varsayılan olarak " yapılandırılmadı " seçeneği aktif oluyor genelde.

( Güncelleme tamamlandıktan sonra tekrar bu kısma giriş yaparak etkin seçeneğini " yapılandırılmadı " olarak değiştirebilirsiniz.

Etkin kutucuğunu işaretledikten sonra alt kısımda 2 tane veri girme kısmı var.

Üsttekine " Windows 11 "
Alttakine " 24H2 "

Uygula dedikten sonra kapatın ve Windows Update kısmını açın, güncelleştirmeyi denetle, tuşuna bastıktan sonra güncellemenin geldiğini göreceksiniz.

Umarım faydalı ve anlaşılır bir konu olmuştur, bu şekilde hızlı şekilde güncelleme yaptım, herhangi bir dosyam silinmedi, normal bir Update süreci olarak geçti.

İyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• Adım 1.png
    Adım 1.png
    13,7 KB · Görüntüleme: 916
  • Adım 2.png
    Adım 2.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 697
  • Adım 3.png
    Adım 3.png
    42,5 KB · Görüntüleme: 729
  • Adım 4.png
    Adım 4.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 841
Son düzenleme:
Hocam dediğiniz gibi yaptım fakat bana " 2024-x64 tabanlı Sistemler için Windows 11 Version 23H2 10 Toplu Güncelleştirmesi " bu geldi. Güncelledim sonra tekrar başka güncelleme var mı diye güncelleştirmeleri denetle dedim fakat güncelsiniz diyor. 24H2 gelmedi maalesef.

Son düzenleme:
Buraya yanlış yazmışım hocam kusura bakmayın. Windows 11 ve 24H2 yazdım o boşluklara.
Bana da 23H2 toplu güncellemesi gelmişti eş zamanlı. Cihazı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz, bende öyle düzelmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı