Windows 11 24H2 sürümünde imleç bir yazının üstündeyken kayboluyor

Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 11 24H2'ye geçtiğimden beri ne kadar temiz kurulum yapsam da ne kadar sürücüleri kaldırıp tekrar yüklesem de herhangi bir yazının üstüne geldiğimde imlecim kayboluyor. Bu sorunu yaşayan çok fazla insan görmedim fakat genel olarak gördüğüm kadarıyla herkesin ortak noktası Ryzen serisi işlemci kullanması oldu. Belki ekran kartındandır dedim, CPU üzerindeki APU ile denedim fakat sonuç yine aynı. Genel bir çözüm bulamadım, her şeyi denedim fakat sonuç yok. Aynı sorunu yaşayıp da çözüme kavuşabilen oldu mu? B650M DS3H, Ryzen 5 7600 ve Arc A750 kullanmaktayım. Tüm sürücülerim WHQL olarak güncel ve sistemimde orijinal olmayan hiçbir yazılım mevcut değil. İşletim sistemi olarak 24H2'nin en güncel halini kullanmaktayım. Chipseti kaldırıp tekrar yükledim ve eski sürümleri de denedim fakat bir sonuç vermedi.

Öncelikle detaylı ve düzgün açıklaman için teşekkür ederim düzgün araştırma yapıp gerekli bütün bilgileri vermişsin.

24H2'nin böyle bir hatasının olduğunu bilmiyordum az önce baktım daha önceki sürümlerde de yaşayanlar olmuş muhtemelen bir yazı üzerine geldiğinizde çok ince görünümlü bir ikon çıkmasından kaynaklanıyor bu durumda HDR'ı kapalıysa açmak, açıksa kapatmak değişiklik yaratabilecek bir seçenek olabilir. Eğer olmazsa Fare Özellikleri>İşaretçiler kısmından farenin "Metin Seç" ikonunu "beam_r.cur" olarak seçmeyi deneyin. Bir blog yazısında bu ikonun işe yaradığı yazıyor ancak harici bir ikon da işe yarayabilir diye düşünüyorum.

Şahsen işaretçinin ikonunu değiştirmek yerine yok edecek çekirdek seviyesinde bir hata olabileceğini sanmıyorum ediğim gibi ya grafik ayarlarından yada ikonun kendisinden.

Dediklerinizi denedim fakat bir sonuca varamadım. Böyle bir hatanın temiz kurulumda dahil bir çok şey denenmesine rağmen devam etmesi bana donanımsal bir sıkıntının olabileceğini düşündürttü. Dediğim gibi ortak nokta olarak bu hatayı alanların hemen hemen hepsinin Ryzen işlemciye sahip olması. Aynı sürümlere sahip aynı programların dahi kurulu olduğu RTX 4050 ve i5 12. nesil işlemcili cihazımda böyle bir sıkıntı bulunmuyor. Net bir çözümü yok gibi sanırım.

İlginç, halbuki en kötü ihtimalle harici bir ikon indirip ayarlamanın işe yarayacağından emindim. Eğer sorun gerçekten 24H2 ile sürücü uyumsuzluğu ise ve hala düzeltilmediyse çok diyecek bir söz yok gerçekten yazık. Peki 23H2'ye geri dönseniz olmaz mı? Hem daha stabil.

Bu arada güvenli moda girip deneyebilir misin? Sorunun sürücüden kaynaklanma olasılığı varsa bir önceki sürümü indirirsin.

En son 23H2'ye geçmeyi planlıyorum fakat şu sıralar temiz kurulumla uğraşabilecek vakti pek bulamadım. Eski sürücüleri ve 24H2'nin baz sürümünü de kullanmayı denedim ilk etapta sıkıntı çözülse de ilerleyen vakitlerde yine sıkıntı yaratmaya devam etti. 23H2'de böyle bir sıkıntı yaşatmadı tabii ki fakat farklı PC'lerde 24H2'de daha sıkıntısız ve stabil bir kullanım elde ederken daha güçlü bir sistemde böyle sorunlarla uğraşmak can sıkıcı.

sanırım sorunun bu ben böyle çözdüm eğer sorun buysa ve çözüm olarak işaretlersen sevinirim

sayfada bu eğer orada göremezsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…