Çözüldü Windows 11 Audio CD'ye çift tıklandığında Media Player açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Roma
Merhaba, bu sorun VLC Media Player yükledikten sonra başladı. CD'ye çift tıkladığımda VLC açılıyordu, varsayılan uygulamalardan düzeltmeyi denedim olmadı, autoplay ayarlarından Media Player'ı seçtim düzelmedi. VLC'yi tamamen sildim, şimdi de Dosya Gezgini açılıyor CD'ye çift tıkladığımda. Ne yaptıysam düzelmedi.

2 saatlik uğraş sonucu çözüm buldum. Bu dönemde CD kullanan az ama benim gibi koleksiyonerler olur da böyle bir durum ile karşılaşırsa diye çözümü yazıyorum, biraz uzun.

Öncelikle Media Player'ın dosya konumuna erişmemiz gerekiyor. Bunun için C:\Program Files\WindowsApps dosyasına erişeceğiz. Bu gizli bir dosya olduğundan gizli dosyaları göster seçeneğini aktif edin.

Dosyaya erişim izni olmadığından açılmayacak, sağ tık özellikler yapıyoruz. Güvenlik kısmından gelişmiş sekmesine geliyoruz. Ardından Değiştir tuşuna basıyoruz, alttaki kısma bilgisayardaki kullanıcı adımızı yazıp ara tuşuna tıklıyoruz, çıkacaktır zaten. Seçip uygula diyip kapatıyoruz, artık dosyaya erişimimiz var.

WindowsApps dosyasını açıyoruz, Microsoft Zune Music x64 yazan klasörü bulup açıyoruz. Doğru klasörü açtığımızda Microsoft.Media.Player.exe'yi görüyor olmamız lazım. Exe'ye sağ tıklayıp dosya konumunu kopyalıyoruz.

Ardından arama kısmına regedit yazıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. HKEY_CLASSES_ROOT\AudioCD\ kısmına geliyoruz. Burada yeni anahtar oluşturup ismini "shell" yapıyoruz, bunun içine tekrar anahtar oluşturup ismini "play" yapıyoruz, bunun da içine tekrardan anahtar oluşturup ismini "command" yapıyoruz. Bu şekilde gözükmeli: HKEY_CLASSES_ROOT\AudioCD\shell\play\command

Daha sonrasında Default yazan değişkene tıklayıp dosya konumunu yapıştırıyoruz ve yanına boşluk bırakarak /prefetch:3 /device:AudioCD "%L" kodunu ekliyoruz. Şu şekilde görünmesi lazım:

"C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.ZuneMusic_11.2410.8.0_x64__8wekyb3d8bbwe\Microsoft.Media.Player.exe" /prefetch:3 /device:AudioCD "%L"

Adımları doğru bir şekilde yaptığınızda artık CD'ye çift tıkladığınızda direkt olarak Media Player açılması lazım. Eğer CD'yi taktığınızda siz tıklamadan Media Player'ın açılmasını istiyorsanız Denetim Masası'nda AutoPlay'i aratıyoruz. CD kısmında "CD'yi oynat (Microsoft.Media.Player)" seçiyoruz. Umarım birilerine faydam dokunur iyi sosyaller.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı