Windows 11 Beta Kanalı'na geçilmeli mi?

Eğer kurup kurmama konusunda kararsız iseniz zaten cevabı da kendi kendinize veriyorsunuz demektir. Eğer bu tarz Windows önizleme yapılarını kurup kurmama konusunda kararsız iseniz kurmanız tavsiye edilmez.
Çünkü bilgili ve tecrübeli insanlar bu tarz önizleme yapılarını kurarken bu ikilemde kalmazlar ve hataları da kabul ederek geçerler. Mesela ben de hataları kabul ederek geçtim ve bu ikilemde kalmadım.

Ben en azından Release Preview sürümünü beklemenizi öneriyorum. Eğer Beta sürüme geçecekseniz hataları kabul ediyor olmanız lazım. Çünkü kullanımı etkileyen birkaç hata mevcut. Örneğin, temalar Ayarlar üzerinden kaydedilemiyor ve klasik kişiselleştirme panelinin kullanılması gerekiyor.

Fakat onun dışında ben kişisel olarak Beta sürümü kullanıyorum ve bazı hatalar dışında sistem gayet stabil çalışıyor. Sadece kullanımı etkileyebilecek bazı hatalar olabiliyor. O yüzden Beta sürümü kurmak istiyorsanız bence en azından ortalama bir teknik bilginiz olmalı. Benim de ortalama bir teknik bilgim olduğu için Beta sürümü kullanıyorum.
 
Windows 11 geçiş yapınca PC formatlanmış gibi mi oluyor yoksa bilgiler, veriler ve uygulamalar falan kalıyor mu?

Hayır, bilgisayar formatlanmış gibi olmuyor. Windows güncelleştiriliyor diyor ve bilgisayar birkaç defa açılıp kapanıyor sonrasında Windows 11'e geçmiş oluyorsun. Bilgisayarındaki tüm bilgiler, veriler, uygulamalar ve oyunlar kısacası her şey olduğu gibi kalıyor.
%10-20 yüksek bir sayı değil mi?

Önceden Valorant'ta 250 FPS alırken Windows 11'e geçtikten sonra 300 FPS almaya başladım.
 
Ben kullanırken büyük, beni etkileyen buglar yoktu daha çok basit buglar vardı; mesela sağ alttan ses düzeyi karıştırıcısına tıklıyorsun seni direk o kısma değilde ses ayarlarının olduğu genel kısma atıyor, sende ordan bulana kadar sinir oluyorsun. Bana sağ tık çok büyük geldi. Boyutunun biraz daha ayarlı olması lazım bence ya da bize küçük, orta ve büyük gibi boyut seçeneği sunmalı. Birazda akıcılık sorunu var; sağ tık yapıyorsun o beklediğin şekilde akıcı gelmiyor biraz delaylı geliyor. Tasarım ve dizayn hoş ama gerçekten.
 

Geri
Yukarı