Windows 11 "bilgisayarınızın bellek sorunu var" hatası

Makaleler
9
Yer
C-137
Anakart
Gigabyte B550 Aorus Elite V2
İşlemci
Ryzen 5 5600
2x8 RAM yükselterek 4x8 yaptım. Birkaç oyunda test etmek için girdim ama biraz oynadıktan sonra hiç hata vermeden oyundan attı. Ben de bu videodaki RAM testini yaptım. Test bittiğinde bilgisayarınızın bellek sorunu var hatası verdi. 4 RAM'de birebir CL değerlerine kadar aynı.
Sistemim: Corsair RGB Pro 4x8GB 3600 MHz CL18.

Son düzenleme:
Enteresan bir şekilde yakın tarihe kadar bu hatayı sürekli alıyordum, anti-virüs programı yükleyince bir daha hiç karşıma çıkmadı.

Memtest86 ile denemedim ancak Memtest64 ile test ettiğimde hiç hata bulmuyor.

RAM'ler arasında üretim yılı farkı olduğu için versiyonları farklı. Bunları belirli bir dizme sıralaması var mı?

Son düzenleme:
biosdan ramlerin mhz ayarının aynı seviyede olması sizin için iyi olacaktır.

Hepsi aynı olması lazım zaten öyle değil mi?
bence sen bi kontrol etsen çok iyi olur, normalde bilgisayarlar farkı modeller farklı mhz farkı olan ramlar yüzünden bazen kısa devre yapıp çalışmıyor hata veriyor, siz biosa girip kontrol edin aynı mhz değerlerinde çalıştıklarına emin olun, eğer aynı mhz değerlerinde çalışmıyorlarsa gerekirse "düşürerek" veya "yükselterek" aynı mhz değerlerine ayarlayın.

Mhz değerleri hepsinin aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…