Windows 11 BIOS ekranına nasıl girilir?

fehmih

Kilopat
Anakart
GIGABAYTE X570 UD
Gigabyte X570 UD anakartım var. Hızlı açılış aktif BIOS ekranına giremiyorum. F2, Del, F11, F12 tuşlarının hepsini denedim. En son F2 tuşuna bastığımda siyah ekranda takılıp kalıyor. Bilgisayar açık ama ekran siyah. Ayarlar menüsünden de BIOS ekranına girişi bulamadım Windows 10'daki gibi UEFI vs ayarlarına baktığımız bölüm yok. Sonuç olarak biri yardımcı olabilir mi? BIOS'u güncellemek istiyorum. USB hazır içine BIOS güncelini attım USB fat32. BIOS ekranına giriş kaldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Shift'e basarak yeniden başlat açılırken bir ekran gelecek oradan girebiliyorsun ama tam hatırlamıyorum.

Aslında konu açmadan önce izlemiştim. Siz önerince bir daha izledim. Yine olmadı. Bilgisayar açık ama siyah ekranda kalıyor. Yaklaşık 6-7 dakika bekledim ama hiçbir şey gelmedi. Mecbur açma kapamaya uzun basarak kapattım. Yani bu videodaki çözüm olmadı maalesef.

Alakartınızın üzerinde BIOS clear özelliği mevcut ise deneyiniz.
Ya da BIOS pilini çıkartın ve pil yatağına kısa devre yaptıktan sonra çalıştırınız.

Alakartınızın üzerinde BIOS clear özelliği mevcut ise deneyiniz.
Ya da BIOS pilini çıkartın ve pil yatağına kısa devre yaptıktan sonra çalıştırınız.
Söylediğiniz çözümü nasıl yapabileceğimi kısaca anlatabilir misiniz ya da varsa video linki atabilir misiniz?

Söylediğiniz çözümü nasıl yapabileceğimi kısaca anlatabilir misiniz ya da varsa video linki atabilir misiniz?

Teşekkür ederim. Yazıda hususiyetle bir ikaz göremedim ama anakarttan RAM, ekran kartı vs çıkarmama gerek yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…