Windows 11 BIOS ekranına nasıl girilir?

fehmih

Kilopat
Anakart
GIGABAYTE X570 UD
Gigabyte X570 UD anakartım var. Hızlı açılış aktif BIOS ekranına giremiyorum. F2, Del, F11, F12 tuşlarının hepsini denedim. En son F2 tuşuna bastığımda siyah ekranda takılıp kalıyor. Bilgisayar açık ama ekran siyah. Ayarlar menüsünden de BIOS ekranına girişi bulamadım Windows 10'daki gibi UEFI vs ayarlarına baktığımız bölüm yok. Sonuç olarak biri yardımcı olabilir mi? BIOS'u güncellemek istiyorum. USB hazır içine BIOS güncelini attım USB fat32. BIOS ekranına giriş kaldı.

Evet, gerek yok.

'Eğer sistemde tuş veya jumper yoksa BIOS pilini çıkartarak da sıfırlayabilirsiniz.' Gigabyte X570ud anakartımda ne tuş görebildim ne de jumper görebildim. Ben de pili çıkartıp bekledim 30 sn kadar. Sonra yine F1/del tuşlarını bastım en başta yazdığım gibi yine siyah ekranda takıldı kaldı. Kasanın açma kapama düğmesi ile kapattım. Yok mu dükkanı olan İstanbul'da kasayı getireyim bu nasıl bir çıkmazdır, kasayı 2020'de topladım kırk kere BIOS'a girdim şu an giremiyorum arkadaş. Yok mu yardımcı olacak biri ümmet-i Muhammed, afakanlar bastı.

Shift'e basarak yeniden başlat açılırken bir ekran gelecek oradan girebiliyorsun ama tam hatırlamıyorum.

Yaptım. Siyah ekranda takılıp kalıyor. Bilgisayar açık ama ekran gelmiyor sonra aç kapa yapıyorum mecbur.

Bu rehbere baktınız mı?

Baktım, ne diyorsa yaptım, olmadı, olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
'Eğer sistemde tuş veya jumper yoksa BIOS pilini çıkartarak da sıfırlayabilirsiniz.' Gigabyte X570ud anakartımda ne tuş görebildim ne de jumper görebildim. Ben de pili çıkartıp bekledim 30 sn kadar.

1658162803422.png

Jumper mevcut. Deneyiniz

Buradaki iki PIN'i sistem kapalı iken değdirin.

Eki Görüntüle 1455970

@fehmih çözüldü mü sorun?

Bu görselle teorik olarak sorun çözüldü lakin ben pratiğe dökemedim henüz o vakitten bu yana başka teknolojik sorunlarla ilgilendiğim için. Sorun yardımlarınızla çözüldüğü için teorik de olsa konu kilitlenebilir. Teşekkür ederim.

Anakartınızda Q-Flash Plus var. BIOS'a girmeden de güncelleyebilirsiniz:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı