Windows 11 bir dayatmadır

Windows 7'de mi? Ne zamana kadar kullandınız? Artık kullanmıyorsunuz sanırım, çünkü Apple'a yakın birisiniz. Ayrıca Ekim 2022 tarihine kadar bir Windows 7 kullanıcısı olarak eğer Windows 11 desteklemesine rağmen sisteminizde Windows 7 kullanıyorsanız, alçak duvardan atlamaya korkuyorsunuz ya da üşeniyorsunuz diyebilirim. Alçak duvardan atlayanlar da güvenlik özellikleri ve yeni özelliklerle buluşuyorlar.
Halen Windows 7 kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım. Güvenlik konusunda bu kadar takılmaya gerek yok. Ve evet macOS kullanıyorum bazenleri. macOS daha güvenli Windows 11'den. Tavsiye ederim.

Windows 10'a geçen sene geçen biri olarak hiçbir farkı olmadığını söyleyebilirim. Directx olsun belirli teknolojiler olsun bunları güncelleyerek sunsalar Windows 7'de kalırdım. Keşke macOS'ta her uygulama çalışsa da bu Windows belasını kullanmak zorunda kalmasak. Tek beğendiğim uygulama da Paint olabilir Windows'ta.

Halen Windows 7 kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım. Güvenlik konusunda bu kadar takılmaya gerek yok. Ve evet macOS kullanıyorum bazenleri. macOS daha güvenli Windows 11'den. Tavsiye ederim.
MacOS elbette güvenlidir, Windows gibi yaygın işletim sistemlerini yerle bir etmeye yanaşır hackerlar. Fakat şunu biliniz ki, Windows 11, Windows 7'ye göre güvenlik güncelleştirmesi aldığı için daha güvenlidir. Windows 7, çok nadiren alıyor güncelleme. Çok nadir de almasının sebebi ise çok tehlikeli bir zararlı olursa diğer desteklenmeyen işletim sistemlerim zarar görmesin kafasında oldukları için.

Oyun içinde buyurabilirler. Steam ve diğer kütüphanelerdeki oyunlarını doğru distro seçimiyle gönül rahatlığıyla oynayabilirler
Korsan oyun denedim.
Cemu ile The Legend of Zelda BotW yaklaşık 10 FPS daha iyi oynatıyor.
GoW 2018 yaklaşık 5 FPS daha iyi oynatıyor.
Elden Ring performansı çok kötüdür maalesef,
Marvel's Spider Man performansı çok kötüdür maalesef,
Sekiro, Dark Souls Remastered, Dark Souls II SoftS 10 FPS'e yakın daha iyi oynatıyor ama Dark Souls 3 performansı çok kötüdür.

Sistemim Ryzen 3 3200G, Vega 8 ve 2 x 8 GB 3200 Mhz Ram.
Testlerim sonucu bu. Mesela Windows 10'da Marvel Spider Man düşük ayarlarla ve FSR ile 50 FPS yakın alabiliyorsun ama aynı ayarlarla Linux'ta çok kötü performans alınıyor.

Bir artı HDD'de LoL oynasan bile drop girmiyor, çok güzel.

Mis gibi işletim sistemi yapmışlar, performansı da iyi.
1681567543465.png

Önce secure boot nedir, trusted platform module nedir anlamak lazım ki, kim kime neyi neden dayatıyor anlayabilelim. Güvenlik ihtiyacı olmayan Windows 7 bile kullanabilir bu durumda.

Microsoft'un neredeyse piyasaya sürdüğü her şey dayatma.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
🤔 🤣

Windows 11, Windows 10'un üzerine hiçbir şey koymamıştır. NT sürümleri bile aynıdır. Windows 11'in piyasaya sürülmesinin tek sebebi, TPM gibi uyduruk şeyleri zorunluluk kılarak eski donanıma sahip bilgisayarların çöp olmasını sağlamaktır. Kim bilir Windows 11 yayınlanmadan önce donanım üreticisi firmalarla kaç milyar dolarlık anlaşmalar döndü de ondan sonra yayınlandı bu sistem. NT sürümlerinin aynı olması demek, 10'da çalışan uygulamanın 11'de de çalışması demek. Ancak Valorant oynayan arkadaşlarımdan öğrendiğime göre, Secure Boot ve TPM olmadan Windows 11'de Valorant açamıyormuşsunuz. Secure Boot ve TPM'in, alt tarafı bir oyunla ne alakası ola ki de NT sürümü bile aynı olan bir sistemde çalışmayacak? Acaba yine kaç milyar dolarlık anlaşmalar var arkada :) sizin bu konudaki duruşunuz nedir?
Kusura bakma da yazıdan cahillik akıyor ciddiye alınacak bir tarafı yok. Illuminati, dünyayı yöneten aileler, düz dünya falan gibi komplo teorilerinden daha saçma şey duyduysam bu yazdıkların olabilir. Windows 10 çıkış tarihi 2015. Win11 ise 2021. Adamlar milyar dolarlık anlaşma yapmak için 6 yıl beklemiş vay be. Teknoloji gelişimi için 6 yıl çok çok uzun bir süre bu arada. 6 Yılda Nvidia GTX 1080 seviyesinden RTX 4090 seviyesine geldi. 6 Yıl önce bugün Ryzen işlemci diye bir şey yoktu piyasada. 6 Yılın sonunda Windows 11 çıkması teknolojik gelişimin zorunluluğu doğal bir süreç yani. Valorant'la alakası da oyunun hile koruma sisteminin kernel düzeyinde çalışıyor olması. Bazı şeyleri şart koşma sebebi de Windows 11'in sunduğu yenilikler.

Windows 11, Windows 10'un üzerine hiçbir şey koymamıştır. NT sürümleri bile aynıdır. Windows 11'in piyasaya sürülmesinin tek sebebi, TPM gibi uyduruk şeyleri zorunluluk kılarak eski donanıma sahip bilgisayarların çöp olmasını sağlamaktır. Kim bilir Windows 11 yayınlanmadan önce donanım üreticisi firmalarla kaç milyar dolarlık anlaşmalar döndü de ondan sonra yayınlandı bu sistem. NT sürümlerinin aynı olması demek, 10'da çalışan uygulamanın 11'de de çalışması demek. Ancak Valorant oynayan arkadaşlarımdan öğrendiğime göre, Secure Boot ve TPM olmadan Windows 11'de Valorant açamıyormuşsunuz. Secure Boot ve TPM'in, alt tarafı bir oyunla ne alakası ola ki de NT sürümü bile aynı olan bir sistemde çalışmayacak? Acaba yine kaç milyar dolarlık anlaşmalar var arkada :) sizin bu konudaki duruşunuz nedir?
Hissediyorum Linux'cular geliyor. :D

Aslında konu basit. Windows çıktığı ilk zamandan windows 7 ye kadar devrim niteliğinde güncellemeler almıştır. Windows 7 hem çok stabildi hemde arayüzü çok kolaydı sonra windows 8 i çıkarttılar ve berbat bir sürümdü. Windows 8 başarısızlığından hemen sonra windows 8.1 çıkarttılar ardından windows 8 serisine nazaran daha stabil ve güvenli olan windows 10 u çıkarttılar ve bana göre burada windows 7 yi devam ettirmemeleri gerçekten çok saçma. Eğer gerekli tema ve arayüz güncelleştirmelerini getirselerdi eminimki windows 10 a falan gerek kalmazdı. Şuan çıkan birçok oyun windows 7 desteksiz çıkıyor ve bu da sizi doğal olarak windows 10 veya windows 11 e zorluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı