Windows 11 Client Insider Preview - Build 25905 nasıl?

Windows 11 Client Insider Preview build 25905, Windows istemcisinin 24H1 geliştirme döneminin "rs_prerelease" imzalı ilk derlemesidir. Bu yapı daha önce yerini aldığı "zi_release" şubesi derlemelerinin aksine geliştirme kanalında bulunan bazı özellikleri ve yetenekleri tekrar aktifleştirir. Bu da bu yapının, önceki şube yapılara göre daha kararsız olabileceği anlamına gelir.

Windows 11 build 25905 ve diğer 25xxx buildler, Windows Insider Programının Canary kanalı derlemeleridir. Canary, Windows çekirdeği ve API düzenlemesini hedef alan derlemelere sahip olduğu için kararlılık sorunları yaşatabilir.

Windows Insider Preview derlemelerinin (Geliştirme ve Canary kanalı) ana makineye yüklenmesi kararlılık, hatalara, dosya kaybı ya da işletim sisteminin çalıştırılmaması gibi sorunlara neden olur.

Kullanmak isteyeceğiniz Windows ön izleme derlemesinin, genel kullanıma sunulan Windows derlemesi gibi çalışmasını istiyorsanız Beta kanalına (build 2263x) geçiniz. Beta kanalı, Windows'un yakın zamanda çıkacak büyük sürümü için kararlılık ve performans bakımlarının yapıldığı bir kanaldır.

Not: Client istemci, Server ise sunucu anlamına gelir. Tüketicilerin ihtiyaç duyduğu Client (istemci) sürümüdür.

Selam Windows 11 Client Insider Preview - Build 25905 deneyimleyen var mı? Ben ana sisteme yüklemek istiyorum, çok hata ve performans sorunları yaşatıyor mu?

Hocam ben dualboot olarak kurdum sanki biraz hantal gibi çalışıyordu. Tarayıcıda gezinirken donma falan. Kuracaksanız dualboot olarak kurmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı