Windows 11 CPU işlemleri neden fazla?

Bende arkada Google falan açık ondan mı acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kapattım pek bir şey değişimedi. 😃

Ekran Görüntüsü (22).png

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2067537

Tarayıcı, güvenlik duvarı, IDM ve Apple Mobile device Support hizmeti açık. Bir de Office hizmeti açık.
Modlanmış ya da eski sürüm iso kullanıyorsun çünkü.
Playbook yoluylada modlanmış olabilir atlasos gibi, bildirim çubuğu yok direkt 😀

Windows 11'de 10'a göre daha fazla onu farkettim. İşlemci kullanımı iyiyse sıkıntı yok, o işlemlerin hepsi Windows'un işlemleri. Görev yöneticisinden işlemler sayfasına gir arka plan işlemleri ile Windows işlemlerini topla buna benzer bi sayı çıkıyor. Ha birde tek bir işlem kutucuğu birden fazla şey yaptığı için topladığın sayının +20'si o işlemler kısmında çıkabiliyor. Mesela arka plan işlemleri Widgets.exe (7) yazıyor bende. O parantezdeki toplam işlemi. Bunlarıda katınca doğru işlem sayısı çıkıyor. Normal sayılır.

20231230_085609.jpg

Son düzenleme:
Modlanmış ya da eski sürüm iso kullanıyorsun çünkü.
Playbook yoluylada modlanmış olabilir atlasos gibi, bildirim çubuğu yok direkt 😀

Windows 11'de 10'a göre daha fazla onu farkettim. İşlemci kullanımı iyiyse sıkıntı yok, o işlemlerin hepsi Windows'un işlemleri. Görev yöneticisinden işlemler sayfasına gir arka plan işlemleri ile Windows işlemlerini topla buna benzer bi sayı çıkıyor. Ha birde tek bir işlem kutucuğu birden fazla şey yaptığı için topladığın sayının +20'si o işlemler kısmında çıkabiliyor. Mesela arka plan işlemleri Widgets.exe (7) yazıyor bende. O parantezdeki toplam işlemi. Bunlarıda katınca doğru işlem sayısı çıkıyor. Normal sayılır.

Eki Görüntüle 2068502
Kendim modladim. Eski iso degil. Ayrica iso modlamadim. Orijinal Windows 10 22H2 yukledim ve sonra bir suru hizmeti elle sildim regeditten.

Daha sonra bazi tweaks regedit girdileri var. Mesela pc her ne olursa olsun 1.5 sn icinde kapanir.

Arkadaşlar merhaba, neden Windows 11'de CPU bölümünde neden işlemler bu kadar fazla?
Arka plan uygulamaları kapalı.

Eki Görüntüle 2067531
Ayrıntılar yada hizmetler kısmında arka plandaki çalışan her şeyi tek tek sayıp oradaki sayı ile kontrol edersen cevabı bulmuş oluruz belki onunla alakalı değildir ama bilemicem 😁

Kendim modladim. Eski iso degil. Ayrica iso modlamadim. Orijinal Windows 10 22H2 yukledim ve sonra bir suru hizmeti elle sildim regeditten.

Daha sonra bazi tweaks regedit girdileri var. Mesela pc her ne olursa olsun 1.5 sn icinde kapanir.
Modlamışsın işte, niye laf dalaşına giriyorsun ki? arkada IDM ve Chrome açık olması işlemlere sadece 2 tane sayı ekliyor. O sayının yüksek olmasının sebebi windows hizmetleri, sende silmişsin.
Karşıdaki kişiyi endişelendirmeye gerek yok.

Modlamışsın işte, niye laf dalaşına giriyorsun ki? arkada IDM ve Chrome açık olması işlemlere sadece 2 tane sayı ekliyor. O sayının yüksek olmasının sebebi windows hizmetleri, sende silmişsin.
Karşıdaki kişiyi endişelendirmeye gerek yok.
Laf dalaşına niye girim ki? Konuyu açıkladım.

Ntlite ile mi isoladıj düz 22h2 yükleyip sonra mı yaptın ayarlarını bende bütün Windows appslerini silip alternatiflerini yükledim ne varsa sildim arayüzleri bile sinir ediyor beni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı