Windows 11 CPU işlemleri neden fazla?

1703957202328.png
Windows 10

Dosya Ekleri

• 17039571988948832326598326033046.jpg
    17039571988948832326598326033046.jpg
    184,6 KB · Görüntüleme: 77
  • 17039572457352675839469255882521.jpg
    17039572457352675839469255882521.jpg
    201,5 KB · Görüntüleme: 69
Ntlite ile mi isoladıj düz 22h2 yükleyip sonra mı yaptın ayarlarını bende bütün Windows appslerini silip alternatiflerini yükledim ne varsa sildim arayüzleri bile sinir ediyor beni.
22H2 orijinal iso ile ilk önce temiz bir Windows 10 yükledim. Sonra gereksiz hizmetleri kayıt defterinden sildim, Windows metro uygulamalarını (mağaza uygulamalarını) sildim, bu mağaza ile alakalı bir sürü hizmet var, onları da sildim. Kayıt defterine bir kaç girdi de ekledim. Çok temiz bir şey oldu.

Ayrıca Program Files/ Windows Defender klasörünü de sildim yani defenderi kaldırdım sistemden.

Windows güvenlik duvarını da sildim. Çünkü çok cpu gücü ve ram tükettiği gibi ayrıca Microsoft ile veri alış verişi yapıyor.

Onun yerine 4 MB kadar Ram tüketen ve Windows servislerinin bile (telemetri, casus dinleyiciler, windows update, kullanıcı bilgileri) olan Simpewall yükledim, ne varsa hepsini tespt etti ve engelledi.

Windows kabuk programlarını da sildim. Onun yerine startisback yükledim. Sanırsam Windows içindeki eski başlatı bir şekilde aktif ediyor. Sırf kabuk programlarını silmek bile 500 MB ram kullanımı düşürüyor ve CPU'yu darlamıyor.

22H2 orijinal iso ile ilk önce temiz bir Windows 10 yükledim. Sonra gereksiz hizmetleri kayıt defterinden sildim, Windows metro uygulamalarını (mağaza uygulamalarını) sildim, bu mağaza ile alakalı bir sürü hizmet var, onları da sildim. Kayıt defterine bir kaç girdi de ekledim. Çok temiz bir şey oldu.

Ayrıca Program Files/ Windows Defender klasörünü de sildim yani defenderi kaldırdım sistemden.

Windows güvenlik duvarını da sildim. Çünkü çok cpu gücü ve ram tükettiği gibi ayrıca Microsoft ile veri alış verişi yapıyor.

Onun yerine 4 MB kadar Ram tüketen ve Windows servislerinin bile (telemetri, casus dinleyiciler, windows update, kullanıcı bilgileri) olan Simpewall yükledim, ne varsa hepsini tespt etti ve engelledi.

Windows kabuk programlarını da sildim. Onun yerine startisback yükledim. Sanırsam Windows içindeki eski başlatı bir şekilde aktif ediyor. Sırf kabuk programlarını silmek bile 500 MB ram kullanımı düşürüyor ve CPU'yu darlamıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows defender alternatifi birşey kullanıyor musun normalde hiç antivirüs kullanmayacağım ama bir keresinde antivirüs varken bile virüs girdi o topa pek giresim yok yani şifreler vb herşey pcde

Microsoft store sileceğim fakat storede birkaç oyun var satın aldığım bunları başka türlü yükleme yöntemi var mı bildiğim kadarıyla Xbox ile bağlı ama ben Xboxta bulamadım oyunları

Windows defender alternatifi birşey kullanıyor musun normalde hiç antivirüs kullanmayacağım ama bir keresinde antivirüs varken bile virüs girdi o topa pek giresim yok yani şifreler vb herşey pcde
Yok ben hiç antivirüs programı kullanmam. Girdiğim, çıktığım siteler belli. O sitelerde 0 virüs var.

Mesela korsan oyunların sitelerini biliyorum, programların sitelerini biliyorum. Sıkıntı yok yani.

Yok ben hiç antivirüs programı kullanmam. Girdiğim, çıktığım siteler belli. O sitelerde 0 virüs var.

Mesela korsan oyunların sitelerini biliyorum, programların sitelerini biliyorum. Sıkıntı yok yani.
Pcde önemli bilgilerinde mi yok kart bilgilerime kadar var benim o yüzden o topa girmek istemiyorum neyse peki önerebileceğin Windows defender alternatifi yada Windows defender iyiyse onu kullanayım

Microsoft store sileceğim fakat storede birkaç oyun var satın aldığım bunları başka türlü yükleme yöntemi var mı bildiğim kadarıyla Xbox ile bağlı ama ben Xboxta bulamadım oyunları
Maalesef o konular hakkında hiçbir bilgim yoktur. Orijinal bir şey kullanmadığım için (Windows hariç) çoğu resmi alım-satım işlerini bilmiyorum yazılımda.

Pcde önemli bilgilerinde mi yok kart bilgilerime kadar var benim o yüzden o topa girmek istemiyorum neyse peki önerebileceğin Windows defender alternatifi yada Windows defender iyiyse onu kullanayım
Hesaplar adında bir txt dosyam var.
2014'te hesaplarımı kaydetmeye başladım.

Bugüne kadar patlayan bir şey olmadı.

11'i modluyamadım. Patlıyor hemen. Dedim "madem modluyamıyorum neden kötülemeyim?". Windows 11 gerçekten kötü bir işletim sistemi.
Bende aynısını dedim zaten 😁 hem laptopta hem pcde w11 denedim laptopta baya birşey yaptım yok hichirsey değişmiyor

22H2 orijinal ISO ile ilk önce temiz bir Windows 10 yükledim. Sonra gereksiz hizmetleri kayıt defterinden sildim, Windows metro uygulamalarını (mağaza uygulamalarını) sildim, bu mağaza ile alakalı bir sürü hizmet var, onları da sildim. Kayıt defterine birkaç girdi de ekledim. Çok temiz bir şey oldu.

Ayrıca program files/ Windows Defender klasörünü de sildim yani Defender'i kaldırdım sistemden.

Windows güvenlik duvarını da sildim. Çünkü çok CPU gücü ve RAM tükettiği gibi ayrıca Microsoft ile veri alış verişi yapıyor.

Onun yerine 4 MB kadar RAM tüketen ve Windows servislerinin bile (telemetri, casus dinleyiciler, Windows Update, kullanıcı bilgileri) olan simpewall yükledim, ne varsa hepsini tespt etti ve engelledi.

Windows kabuk programlarını da sildim. Onun yerine StartIsBack yükledim. Sanırsam Windows içindeki eski başlatı bir şekilde aktif ediyor. Sırf kabuk programlarını silmek bile 500 MB RAM kullanımı düşürüyor ve CPU'yu darlamıyor.

Hocam tekrardan rahatsız ediyorumda Windows Defender dosyalarını nasıl sildiniz bir program ile mi ve de Windows güvenlik duvarını nasıl sildiniz simplewall nasıl indiririm güvenilir adresi hangisidir ve de nasıl kullanılıyor tam olarak neleri silmem lazım ve son olarak Windows kabuk programlarını nasıl sildiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı