Windows 11 desteklemeyen cihaza 24H2 RTM sürümü nasıl yüklenebilir?

Öncellikle herkese iyi sosyaller dilerim. Ben şu an Windows 11 23H2 RTM son sürümünü gayet akıcı bir şekilde kullanıyorum ve salı günü 24h2'nin RTM sürümü çıktı. Ben dün akşamdan beri 24h2'yi kurmayı çalışıyorum fakat olumlu bir sonuç alamıyorum. Rufus'la ISO'yu USB'ye yazdırdım bu şekilde fakat USB ile boot edince TPM 2.0 + Secure Boot + işlemci ve SSE4.2 ile ilgili hata almıştım.

Eki Görüntüle 2322806

Windows 11'i indirin ISO'yu buradan yükledim Rufus'tan yukarı da ki fotoğraf ta ki gibi yazdırdım fakat hata alıyorum sizin bildiğiniz bir çözüm var mı varsa bu konu hakkında bilgilendirir misiniz?

Desteklenmeyen bilgisayara Windows 11 kurmanızı önermem. İlla da Windows 11 kuracaksanız LTSC sürümünü kurabiliyorsunuz sanırım.

Windows 11 Enterprise LTSC ve Windows 11 IoT Enterprise LTSC sürümü USB'me yazdırdım fakat boot edemiyorlar. Galiba bu iki sürümde de SSE4.2 zorunluluğu var. Masaüstünden de 2 sürümü denedim. LTSC sürümü TPM 2.0+UEFI+Secure Boot gereksinimlerini bypass yapmama rağmen SSE4.2 ve saydığım 3 gereksinimin hatasını veriyor.
ss.PNG

Enterprise LTSC IoT sürümünde ise TPM 2.0+UEFI+Secure Boot gereksinimleri isteğe bağlı olduğu için o gereksinimlere bypass yapmadım ve o halde Setup yaptım ve bunda sorun yaşamadan son ekrana kadar geldim. Tüm dosyaları koru seçeneği kapalı fakat Önemli dosyaları koru ve tüm dosyaları sil seçenekleri açık. Ben tabi kuruluma başlarsam Önemli dosyaları koru ile kuruluma başlarım.
Sizce kurulum yapmalı mıyım biraz şüpheleniyorum çünkü USB ile boot etmemişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 Enterprise LTSC ve Windows 11 IoT Enterprise LTSC sürümü USB'me yazdırdım fakat boot edemiyorlar. Galiba bu iki sürümde de SSE4.2 zorunluluğu var. Masaüstünden de 2 sürümü denedim. LTSC sürümü TPM 2.0+UEFI+Secure Boot gereksinimlerini bypass yapmama rağmen SSE4.2 ve saydığım 3 gereksinimin hatasını veriyor.
Eki Görüntüle 2323645

Enterprise LTSC sürümünde ise TPM 2.0+UEFI+Secure Boot gereksinimleri isteğe bağlı olduğu için o gereksinimlere bypass yapmadım ve o halde setup yaptım ve bunda sorun yaşamadan son ekrana kadar geldim. Tüm dosyaları koru seçeneği kapalı fakat önemli dosyaları koru ve tüm dosyaları sil seçenekleri açık. Ben tabii kuruluma başlarsam önemli dosyaları koru ile kuruluma başlarım.
Sizce kurulum yapmalı mıyım biraz şüpheleniyorum çünkü USB ile boot etmemişti.

Eğer ltcs de kabul etmiyorsa şimdilik yapılabilecek bir şey yok 24H2 sürümüne geçemiyeceksiniz.

Eğer ltcs de kabul etmiyorsa şimdilik yapılabilecek bir şey yok 24H2 sürümüne geçemiyeceksiniz.

Ben mesajda ufak bir yazım hatası yapmışım düzenlettirdim Enterprise LTSC IoT sürümüne kurabilir miyim diye düşünüyorum çünkü onun Setup'un da kuruluma başla yerine kadar gelmiştim.

Son düzenleme:
Denemekten zarar gelmez kurmayı deneyin.
Beklediğim gibi kurulum fail oldu. Windows 11'in kurulumu güzel şekilde gerçekleştirdi.
Win 11 Setup.png
Yeniden başladı ve boot edemedi. En sonunda Windows 10'u açıp hatayı verdi.
ss.PNG
Şu an benim sistemimde yüklü olan Windows 10 sürümü bu. Windows 10 Enterprise IoT LTSC sürümü 13 Ocak 2032'ye kadar güvenlik güncellemeleri alacak. Artık bir süre Windows 11 için maceralara atılmayacağım.
winver.PNG

Son düzenleme:
Beklediğim gibi kurulum fail oldu. Windows 11'in kurulumu güzel şekilde gerçekleştirdi.
Eki Görüntüle 2324114
Eki Görüntüle 2324112

Şu an benim sistemimde yüklü olan Windows 10 sürümü bu. Windows 10 Enterprise IoT LTSC sürümü 13 Ocak 2032'ye kadar güvenlik güncellemeleri alacak. Bir süre Windows 11 için maceralara atılmayacağım.

Size tavsiyem 2.el bile olsa en az 8.nesil bir laptop alın. Başka türlü geçemezsiniz.

Eki Görüntüle 2324114
Eki Görüntüle 2324112
Şu an benim sistemimde yüklü olan Windows 10 sürümü bu. Windows 10 Enterprise IoT LTSC sürümü 13 Ocak 2032'ye kadar güvenlik güncellemeleri alacak. Artık bir süre Windows 11 için maceralara atılmayacağım.
Eki Görüntüle 2324116
Arch kurun mis gibi :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı