Windows 11 düzgün çalışmıyor

CanberkBaki

Hectopat
Merhaba. Yaklaşık 2 saat önce sistemimi topladım ve oyunlarımı indirdim ama bilgisayarı yeniden başlatınca hiçbir şey açılmıyor. Sadece bu bilgisayara girebiliyorum. Ne CMD ne Google ne başka bir şey, hiçbir şey yapamıyorum. Yeniden bile başlatamıyorum. CTRL+alt+delete bile çalışmıyor. Ne yapmalıyım?

Merhaba. Yaklaşık 2 saat önce sistemimi topladım ve oyunlarımı indirdim ama bilgisayarı yeniden başlatınca hiçbir şey açılmıyor. Sadece bu bilgisayara girebiliyorum. Ne CMD ne Google ne başka bir şey, hiçbir şey yapamıyorum. Yeniden bile başlatamıyorum. CTRL+alt+delete bile çalışmıyor. Ne yapmalıyım?
Üç ihtimal var:
  1. Windows'un orjinal bir set mi yoksa özel bir sürüm mü? Orjinal değilse, satınalmadan da kullanabilirsin.
  2. Sistemini topladıktan sonra sürücüleri kurdun mu? Kurmadıysan, topladığın parçaların marka modellerine göre sürücülerini indir.
  3. Oyunlar veya programlarda kırık var mı? Varsa nereden indirdiğine bağlı virüs olabilir.

Üç ihtimal var:
  1. Windows'un orjinal bir set mi yoksa özel bir sürüm mü? Orjinal değilse, satınalmadan da kullanabilirsin.
  2. Sistemini topladıktan sonra sürücüleri kurdun mu? Kurmadıysan, topladığın parçaların marka modellerine göre sürücülerini indir.
  3. Oyunlar veya programlarda kırık var mı? Varsa nereden indirdiğine bağlı virüs olabilir.
Direkt Windows hatalı büyük ihtimalle eğer parçalar eski değilse driverleri tanır ekran kartını tanımaya bilir belki oda sorun yaratmaz cmd ve benzeri şeyleri açmaması belki virus olabilir evet ihtimali var ama bilgisayar toplamayı bilen birisi düşmez gibi geliyo.

@CanberkBaki
Tabi ki öncelikle güç tuşuna basılı tutarak PC yi kapatın ve tekrar başlatın.
Sorun devam ediyorsa ethernet kablosu takılı iken temiz/orjinal bir ISO ile tekrar format atın.
Kurulum sonrası tüm güncellemeler tamamlanmadan hiçbir driver vs kurmayın. BIOS güncellemeyi de unutmayın.

Arkadaşlar hesabım 1 saat ihlal yediği için buradan yazıyorum hiçbir şekilde korsan yazılım yüklemedim windowsuda kendi sitesinden indirdim sistemimde bir tek eski olan parça RX 570 işlemcim R7 7800x3D anakartım B650M-E Wi-Fi sistemi bugün dizdim bu hata yine olmuştu format attım (Windows üzerinden USB bellekten değil) her şeyi kurdum oynadım bilgisayarı yeniden başlattım ve yine aynı hata oldu.

Üç ihtimal var:
  1. Windows'un orijinal bir set mi yoksa özel bir sürüm mü? Orijinal değilse, satın almadan da kullanabilirsin.

@CanberkBaki
Tabii ki öncelikle güç tuşuna basılı tutarak PC'yi kapatın ve tekrar başlatın.
Sorun devam ediyorsa Ethernet kablosu takılı iken temiz/orjinal bir ISO ile tekrar format atın.
Kurulum sonrası tüm güncellemeler tamamlanmadan hiçbir driver vs kurmayın. BIOS güncellemeyi de unutmayın.

Direkt Windows hatalı büyük ihtimalle eğer parçalar eski değilse sürücüleri tanır ekran kartını tanımayabilir belki oda sorun yaratmaz CMD ve benzeri şeyleri açmaması belki virus olabilir evet ihtimali var ama bilgisayar toplamayı bilen birisi düşmez gibi geliyor.

Durum bu.

Arkadaşlar hesabım 1 saat ihlal yediği için buradan yazıyorum hiçbir şekilde korsan yazılım yüklemedim windowsuda kendi sitesinden indirdim sistemimde bir tek eski olan parça RX 570 işlemcim R7 7800x3D anakartım B650M-E Wi-Fi sistemi bugün dizdim bu hata yine olmuştu format attım (Windows üzerinden USB bellekten değil) her şeyi kurdum oynadım bilgisayarı yeniden başlattım ve yine aynı hata oldu.

Durum bu.

Linux kurup PC'yi kontrol edip Windows 10 dene bence.

Durum bu.
kurulum esnasında sorun olmuş olabilir iso sunu indirip rufus veya balaneetecher ile iso yu flaşa yazdırın bence. (Dosyaları Yedekleyin Flaştaki Sıfırlicak Herşeyi)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı