Windows 11 ekran kartını kaldırılabilir donanım olarak görüyor

haytalper

Decapat
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
26
Yeni aldığım laptopun minimum gerekenlerini vs. kurduktan sonra aklıma bir detay takıldı ve bunu forumda sormak istiyorum dostlar. Ama uzun süredir güncel veya güncele yakın bir sistem kullanmadım. Değiştirdiğim laptopu 2013'ten beri kullanıyordum ve standart bir modeldi. Ayrıca Windows 11 kullanmışlığım da laptop resmi olarak desteklemediği için. Bunları belki bu durum normaldir ve benim bu durumdan haberim yoktur diye anlattım kusura bakmayın uzattıysam. Bütün kurulumları hallettikten sonra laptopa hiçbir şey bağlı olmamasına rağmen sistem tepsisinde donanımı kaldır işaretini gördüm ve tıkladığımda ekran kartını çıkarılabilir aygıt olarak gösteriyordu. Emin olmak için birkaç kere yeniden başlattım ama hala durum böyleydi. Harici HDD bağladığımda da HDD ekran kartının altına geçiyor, bir değişiklik olmuyor. Bu durum normal mi yoksa kurmayı unuttuğum veya yanlış yaptığım bir adım mı var acaba?
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    75,3 KB · Görüntüleme: 42
  • 2.png
    2.png
    56,3 KB · Görüntüleme: 34
  • 3.png
    3.png
    76,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba Driver Booster tarzı bir şeyle mi kurulum yaptınız? Alakasız sürücüleri peş peşe yüklüyor da. Olmadı bir sürücüyü bir program vardı onunla kaldırıp tekrardan GeForce Expeirence üzerinden indirip kurun.
 
Acaba Driver Booster tarzı bir şeyle mi kurulum yaptınız? Alakasız sürücüleri peş peşe yüklüyor da. Olmadı bir sürücüyü bir program vardı onunla kaldırıp tekrardan GeForce expeirence üzerinden indirip kurun.

Hiçbir ekstra program kullanmadım. Zaten Windows çoğu sürücüyü kendi bulduğu için gerek görmedim. Güncellemeler bittiğinde kurduğum iki program var onlar da MyASUS ve Armoury Crate.
 
Acaba Driver Booster tarzı bir şeyle mi kurulum yaptınız? Alakasız sürücüleri peş peşe yüklüyor da. Olmadı bir sürücüyü bir program vardı onunla kaldırıp tekrardan GeForce expeirence üzerinden indirip kurun.

DDU ile ekran kartı driverınızı siliniz, ondan sonra en güncel sürümü indirip kurulum yapınız.
 
Laptopta dahili grafik birimi mi var acaba? AMD işlemciliyse BIOS'tan harici ekran kartı ayarını seçilebiliyor mu? (Detaylar önemli)
 

Geri
Yukarı