Windows 11 format atarken boot işlemi nasıl olmalı?

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Merhaba. USB belleği sıkıntısız bir şekilde Rufus isimli yazılımı ile yazdırdıktan sonra bilgisayarda zararlı yazılımlar olduğu için format USB'sini genelde takmam ve bilgisayarı kapatır, USB belleği takar açma tuşuna basar ve ardından boot ekranına girip USB bellekten başlatırdım eskinden mesela Windows 7/8/8.1 gibi işletim sistemlerinde. Fakat bakıyorum ki, Windows 11'de böyle değilmiş. Bilgisayarı açtıktan sonra öyle boot edebildim ancak. Peki ya bilgisayarda başkalarına da bu şekilde atarsam zararlı varsa USB belleğime bulaşmasını istemiyorum. Kapalı boot etmek daha mantıklı geliyor.

Dediğinizi tam anlayamadım fakat PC'yi kapattıktan sonra USB'yi takıp boot edebilirsiniz.
İşte Ben de onu diyorum hocam. Kapalı halde etmedi boot. USB belleği görmedi. Bilgisayar açıldıktan sonra içerisinden yeniden başlat dedim gördü ondan sonra.

Bir şey olmaz ki. Windows kurulumu yaparken diskleri silersen, Windows'u tertemiz kurarsan hiçbir şey olmaz. Windows kurulum dosyalarının içine sızabileceğini sanmıyorum.
Hocam şöyle diyelim Benim PC sağlam ve başkasının PC'si format atılacak kadar yalvarıyor Bana. Ben de zar zor yazdım USB belleğe diyelim. Taktığım zaman setup dosyasını bozmasını istemiyorum virus varsa adamın PC'sinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı