Çözüldü Windows 11 format sonrası kasıyor ve donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DogukanMrz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
VENGEANCE DDR5 5600 MHZ 16X16 32GB
SSD veya HDD modeli
ADATA LEGEND 840 PCle Gen4 x4 M.2 2280 SSD
Ekran kartı
NVIDIA GEFORCE RTX 4060 8GB
Anakart
ASUS PRIME A620M-E CSM
İşlemci
AMD RYZEN 5 7500F 6 ÇEKİRDEK
Herkese merhaba, Windows 11 Pro kullanıyorum bazı sitelerde satılan ucuz lisans anahtarlarından. 3 gün önce bilgisayarımı formatlamaya başladım 3 format attım ilk formatımda Microsoft hesaplarıma giriş yapamadım hadi atmışken 1 tane daha atayım bir şey olmaz dedim 2.formatı attım yine aynı sorun tekrar dene hesabına bağlanamıyoruz gibi hatalar. 3. formatı da dün attım toplam 3 sorunum var biraz uzun ama detaylı anlatacağım.

1.sorun: İlk formattan itibaren bilgisayarım daha önce hiç olmadığı şekilde kasmaya başladı. Bilgisayarı açınca daha giriş ekranında biraz kasıyor sonra geçiyor ardından 30 dakika da 60 dakika da bir kasmaya başlıyor yaklaşık birkaç dakika sonra geçiyordu ancak son oluşunda hiç geçmedi. Bilgisayarı güç tuşundan kapatmak zorunda kaldım ancak kasma sırasında Görev Yöneticisi'ni açmayı başardım ve her şey normal gözüküyordu. Bir şeye daha dikkat ettim o kasma sırasında internet simgesi gidip geliyordu. Bu da bir detay asıl en önemli detaylardan biri. Olay görüntüleyicisine bakıyorum şimdi tam bir kasma saatine göre çıkan hataların ekran görüntüsünü bırakacağım.

2.sorun: Bilgisayarımı Microsoft hesabımla kullanmak istiyorum. Öncesinde öyleydi de zaten formattan sonra Microsoft hesaplarıma hiçbir şekilde giriş yapamadım, hep hata verdi. Tekrar dene hesabına bağlanamıyoruz gibi hata kodu vardı unuttum. Bayağı araştırdım bir çözüm bulamadım, ben de yerel hesapla kullanmaya başladım bilgisayarımı ama tarayıcımın gizli sekmesinde denediğim de Microsoft hesabıma girebildiğimi fark ettim. Ayrıca VPN ile de girebiliyorum ben de VPN ile hesaplarımı açıp VPN'i kapattım hesaplarım devam ediyor çalışıyor ve VPN ile hesap açtım oturum açma seçenekleri ve netplwizden bütün parolaları kaldırmama rağmen hala her bilgisayarı açtığımda parola soruyor.

3.sorun: Demiştim ya VPN ile bilgisayarıma Microsoft hesabımı açtım kullanıcı olarak kullanmaya başladım ancak bilgisayarın giriş ekranında ağa bağlı olmasına rağmen (kabloyla) ağa bağlanamadı hatası veriyor ve bütün parola hizmetlerini kapatmama rağmen Microsoft parolam ile giriş yapabiliyorum. 1. internete bağlıyken hatta sağ altta simgesi bile gözükürken ağa bağlanamadı hatası veriyor 2. olarak da parolaları kaldırdığım halde ağa bağlanamadı hatası verdiği halde parola girip giriş yapıyorum.

Soracaklar için BIOS elimle güncelledim, ekran kartımı elimle güncelleyip NVIDIA GeForce uygulamasını kullanıyorum, sürekli güncel tutuyorum.

MemTest86 ile 3 saat boyunca RAM ve CPU testi yaptım 0 hata 0 ısınma, her şey sorunsuz.

SSD/HDD test edip ömürlerine çalışmalarına baktım HDD ömrü %100 hatta SSD %96.
Windows Update'te güncelleme yok.
Chıpset güncelledim.

Nasıl kurtulacağım bu sorundan burayı yazana kadar şimdi yine başladı mecbur reset atacağım tekrar.

Gösterdiğim Görev Yöneticisi tamamen o kasma anlarında çekildi.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.09.14 - 11.54.11.70.png
    225,7 KB · Görüntüleme: 13
  • Desktop Screenshot 2025.09.14 - 11.47.39.84.png
    160,6 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

3.yani son sorunların yaşandığı formatımda ChatGPT'den test için en güvenli sürücü araçları diye öneri alıp bir sürücü yükleyicisi indirmiştim, eksik sürücüleri gösterdi ve güncel olanları da önüme çıkardı indirdim direkt. Artı olarak BIOS ayarlarımı bilgisayarı aldığımdan beri şu videoya göre yapıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Baltaş'ın videosu şu an 4.formatı attım her şeyi sitesinden elimle kurdum sorun ortadan kalktı. Muhtemelen o indirdiğim sürücü programı yanlış sürücü yüklemiş olabilir ancak bir sorun hala devam ediyor. Microsoft hesabımı bilgisayarımın hesabına bağladım bütün parolaları her yerden kaldırdım. Netplwiz'den ayarlar'dan kayıt defteri düzenleyicisin'den ama son gelen güncelleme ile artık bilgisayarımı Microsoft ile kullanıyorsan açılışta Microsoft şifreni girmek zorundasın hiçbir şekil de kalkmıyor. Ben de Microsoft hesaplarımı açıp yerel hesaba geçtim şu an da Microsoft hesaplarımı kullanarak bilgisayarıma şifresiz giriş yapabiliyorum yerel kullanıcı olarak yani, sorun son formatla ortadan kalkmış oldu çok teşekkür ederim yardımın için.
Get-WmiObject -Class Win32_WinSAT
Powershell'e bunu yazın çıkan texti buraya atın.

Acaba nedir?

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.09.14 - 12.37.08.51.png
    59,1 KB · Görüntüleme: 8
Bilgisayarınızın gayet performanslı çalışması lazım. Puan 9,85 şu anda bir yavaşlık veya donma kasma hissediyorsanız sürücülerinizi tam yüklemediğinizden dolayıdır.

Vallahi gece tekrar format attım her şeyi tekrardan kurdum şu an bazı indirmelerim var onları tamamlıyorum iyi gibi ama eğer tekrar kasma VS. yaşarsam ana donanımlar hariç diğer sürücüleri kontrol etmeme yarayan bir yol var mı biliyor musunuz?

Test sonuçları atın birde ben kontrol edeyim. ISO dosyasını nereden edindin ? Windows kurulumu sonrası sürücü bulucu, optimizasyon tarzı araçlar yükledin mi ?
BIOS'ta CPU veya RAM değerleri ile oynadın mı ? Ne durumdalar ?

3.yani son sorunların yaşandığı formatımda ChatGPT'den test için en güvenli sürücü araçları diye öneri alıp bir sürücü yükleyicisi indirmiştim, eksik sürücüleri gösterdi ve güncel olanları da önüme çıkardı indirdim direkt. Artı olarak BIOS ayarlarımı bilgisayarı aldığımdan beri şu videoya göre yapıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Baltaş'ın videosu şu an 4.formatı attım her şeyi sitesinden elimle kurdum sorun ortadan kalktı. Muhtemelen o indirdiğim sürücü programı yanlış sürücü yüklemiş olabilir ancak bir sorun hala devam ediyor. Microsoft hesabımı bilgisayarımın hesabına bağladım bütün parolaları her yerden kaldırdım. Netplwiz'den ayarlar'dan kayıt defteri düzenleyicisin'den ama son gelen güncelleme ile artık bilgisayarımı Microsoft ile kullanıyorsan açılışta Microsoft şifreni girmek zorundasın hiçbir şekil de kalkmıyor. Ben de Microsoft hesaplarımı açıp yerel hesaba geçtim şu an da Microsoft hesaplarımı kullanarak bilgisayarıma şifresiz giriş yapabiliyorum yerel kullanıcı olarak yani, sorun son formatla ortadan kalkmış oldu çok teşekkür ederim yardımın için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…