Çözüldü Windows 11 geç kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Razor_1

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB Corsair
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
ASUS B450M-A
İşlemci
R5 3600
Normalde hiçbir sorun yokken bilgisayar bir anda geç kapanmaya başladı. Güç planı ayarları, Fast boot ayarı gibi çeşitli çözümleri denedim ama işe yaramadı. Malwarebytes tarattım gene sorun yok. Driverlar falan hepsi güncel, eskiden de bu tür sorunlar olduğunda Windows güncelleyince veya BIOS güncelleyince düzeliyordu şu anda onlarda son sürüm. Açılış hızında sıkıntı yok 10 saniyede açılıyor PC. Format atmadan nasıl çözebilirim?

Normalde hiçbir sorun yokken bilgisayar bir anda geç kapanmaya başladı. Güç planı ayarları, Fast boot ayarı gibi çeşitli çözümleri denedim ama işe yaramadı. Malwarebytes tarattım gene sorun yok. Driverlar falan hepsi güncel, eskiden de bu tür sorunlar olduğunda Windows güncelleyince veya BIOS güncelleyince düzeliyordu şu anda onlarda son sürüm. Açılış hızında sıkıntı yok 10 saniyede açılıyor PC. Format atmadan nasıl çözebilirim?

SSD sağlığı düşmüştür belki hocam.

Güncelleme aldıysan bir şeyler değişmiş olabilir veya sen ayarları denerken hepsini karıştırıp çorba yapmış olabilirsin. Peki çok fazla program açık olduğu ve kapanmaya çalıştığı için olabilir mi.

HDD kullanıyorsan PC hem geç açılır hem geç kapanır büyük ihtimalle HDD'nin içinde fazla veri var.
HDD'deki veri miktarı kapanmayı etkilemez. Genel olarak 5400 RPM / 7200 RPM hızları vardır, 10000 RPM'de var, bu hızlar bandında kapanma hızı RPM yükseldikçe artar ama sistemin kapanması konusunda anormal bir değişiklik yapmaz. Sistem uykuya alınıyorsa o zaman değişiklik yapar - RAM HDD'ye yazılıyordur.

SSD sağlığı düşmüştür belki hocam.

CrystalDiskInfo'dan baktım %91 sağlık gözüküyor. Neredeyse 1 yıldır %91 de kullanıyorum SSD'yi. Ayrıca sağlıktan yana sıkıntı olsaydı tahminimce PC geç açılırdı ve yavaşlardı diye düşünüyorum. M.2 sıcaklığı boşta 50 derece acaba PC kapatırken M.2'nin soğumasını beklediği için geç kapanıyor olabilir mi?

Güncelleme aldıysan bir şeyler değişmiş olabilir veya sen ayarları denerken hepsini karıştırıp çorba yapmış olabilirsin. Peki çok fazla program açık olduğu ve kapanmaya çalıştığı için olabilir mi?

HDD'deki veri miktarı kapanmayı etkilemez. Genel olarak 5400 RPM / 7200 RPM hızları vardır, 10000 RPM'de var, bu hızlar bandında kapanma hızı RPM yükseldikçe artar ama sistemin kapanması konusunda anormal bir değişiklik yapmaz. Sistem uykuya alınıyorsa o zaman değişiklik yapar - RAM HDD'ye yazılıyordur.

Ayarları eski haline döndürdüğümden eminim. Arka plandada neredeyse hiçbir uygulama çalışmıyor hocam.

Disk testlerini yap ve sonuçları yolla.

Disk testlerini yap ve sonuçları yolla.
Buyrun

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-03 222347.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-03 222347.png
    39,9 KB · Görüntüleme: 85
  • Ekran görüntüsü 2024-07-03 222545.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-03 222545.png
    37,4 KB · Görüntüleme: 63
Win11 home kullanıyorum. Geç kapanma sorunu bende de oluyor. Bir yazılım/program kapanışı engelliyor diye yüksek ihtimalli düşünüyorum ama işte onu nasıl bulacağım bilmiyorum. 🤔 Yoksa senin ayarlar gibi benimkide. Arka planda , açılış vs. hepsini manuel ayarladım. Updateler, ekran kartı güncellemeleri vs. onlarda tastamam ve güncel sürümler. Donanımımda iyi. Ram ve m2 ssdlerimde sağlam.

Ama bir yerde post okudum. Sanada önereyim bi dene belki düzelir;

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçeneklerine gir, solda güç düğmelerinin ne yapacaklarını seçin e tıkla, gelen ekranda şu anda kullanılamayan ayarları değiştir e tıkla, aşağıya kay 'Hızlı başlatma aç (önerilen)' seçeneği aktif tikli ise tikini kaldır, kaydet, çık. Yeniden başlat cihazını.

Ben denedim düzeldi bir süre ama sonra yine dengesiz kapanışlar var. Bir yazılım engelliyor diye diretiyorum kendimce. Bakalım. 🤷‍♂️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı