Windows 11 geçilmeli mi?

DaisakuKuze

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 4600G
RX 580
RAM
16 GB
Ekran kartı
RX 580
İşlemci
R5 4600G
Format atmayı düşünüyorum ama Windows 10 mu kalayım yoksa 11 mi geçeyim kararsız kaldım.
Bir de Custom Windows kurmak performans olarak ne kadar fark eder? Custom örnek olarak bu olabilir mesela 23H2
Ya da stabil bir ltcs sürümü de olabilir hangisini yapmak daha mantıklı ve Windows 10 mu kalayım yoksa 11 mi geçeyim?

Format atmayı düşünüyorum ama Windows 10 mu kalayım yoksa 11 mi geçeyim kararsız kaldım.
Bir de Custom Windows kurmak performans olarak ne kadar fark eder? Custom örnek olarak bu olabilir mesela 23H2
Ya da stabil bir ltcs sürümü de olabilir hangisini yapmak daha mantıklı ve Windows 10 mu kalayım yoksa 11 mi geçeyim?
windows 10 da kalmak daha mantıklı bence çünkü hem performans konusundan iyi bir sistem bana göre windows 11 gereksiz

Donanım güncel veya güncele yakınsa Windows 11'e geçmemek için bir sebep yok. Artık Windows 11, 10'u performans konusunda yakalamış. Hatta güncel sistemlerde 10'dan daha iyi çalışmakta. Optimizasyon sorunları azalmış durumda. Kurup kendi sisteminizde görmeniz daha iyi olur.

Custom Windows'a gelirsek. Atlas veya Revi gibi playbook ile kurulanlar haricinde Custom OS önermem. İçinde varsayılan olarak neler geldiğini tam açıklayamayabiliyorlar. Mümkünse LTSC 24H2 kurun, normal 24H2'den daha iyi sonuç verecektir.

Donanım güncel veya güncele yakınsa Windows 11'e geçmemek için bir sebep yok. Artık Windows 11, 10'u performans konusunda yakalamış. Hatta güncel sistemlerde 10'dan daha iyi çalışmakta. Optimizasyon sorunları azalmış durumda. Kurup kendi sisteminizde görmeniz daha iyi olur.

Custom Windows'a gelirsek. Atlas veya revi gibi playbook ile kurulanlar haricinde Custom OS önermem. İçinde varsayılan olarak neler geldiğini tam açıklayamayabiliyorlar. Mümkünse LTSC 24H2 kurun, normal 24H2'den daha iyi sonuç verecektir.

Ltcs Windows 11 24H2 öneriyorsunu yani değil mi?

Merhaba,
Yeni sürüm Windows daima daha sıkı güvenlik gereksinimlerine sahiptir. Ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha dayanıklıdır.
Bence artı özelliklerindem birisi arka planda çalışan uygulamalar daha iyi yönetiliyor. Bu noktada önerisim temiz bir Windows 11 kurulumu yaptıktan hemen sonra GitHub - ChrisTitusTech/winutil: Chris Titus Tech's Windows Utility - Install Programs, Tweaks, Fixes, and Updates bu siteden bu tool aracılığıyla daha hızlı ve hafif hale getirebilirsin kesinlikle tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı