Çözüldü Windows 11 geçişinde işlemci ve TPM aşılabilir mi?

• Konuyu başlatan 384311
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.357
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

384311

Hectopat
Makaleler
6
İşlemci
i7-7700
İşlemcinin desteklemediği ve TPM bulunmadığı bir sisteme Windows 11 kuracağım. Şu an Windows 10 kullanıyorum fakat yükseltme yapmak istemiyorum. Peki temiz kurulum yaparken engelleri nasıl aşacağım?

Çözüm
3.20 kullanıyorum. Microsoft üzerinden indirdiğim ISO ile ilgili olduğunu düşünerek Rufus üzerinden indiriyorum şu an. Bakalım olacak mı ama sanmıyorum. Sorun başka bir şey olmalı.

ISO'yu Rufus üzerinden seçip start butonuna bastığınızda ekran görüntüsündeki küçük pencere gelmiyor mu? Küçük pencerenin gelmesi için start butonuna basılması gerekiyor, belki denememişsinizdir diye söyleyeyim dedim.
3.20 kullanıyorum. Microsoft üzerinden indirdiğim ISO ile ilgili olduğunu düşünerek Rufus üzerinden indiriyorum şu an. Bakalım olacak mı ama sanmıyorum. Sorun başka bir şey olmalı.

ISO'yu Rufus üzerinden seçip start butonuna bastığınızda ekran görüntüsündeki küçük pencere gelmiyor mu? Küçük pencerenin gelmesi için start butonuna basılması gerekiyor, belki denememişsinizdir diye söyleyeyim dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başlatmalı mıyım?
1665306610408.png

Değiştirmiş olabilirim emin değilim.
İşletim sistemini kuracağınız diskin GPT destekleyip desteklemediğini (GPT desteklemiyorsa MBR'ı seçin) ve BIOS'unuzun UEFI mi yoksa Legacy mi olduğunu kontrol edip o seçenekleri ona göre ayarladıktan sonra Start'a basın. Ekran görüntüsündeki seçenekler çıkacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben sistemim desteklemediği için bu videoyu izleyip yükseltme yapmıştım. Uzun süredir kullanıyorum sorun yaşamadım.

İşletim sistemini kuracağınız diskin GPT destekleyip desteklemediğini (GPT desteklemiyorsa MBR'ı seçin) ve BIOS'unuzun UEFI mi yoksa Legacy mi olduğunu kontrol edip o seçenekleri ona göre ayarladıktan sonra Start'a basın. Ekran görüntüsündeki seçenekler çıkacaktır.
2 bilgisayar var, olmazsa MBR seçerim mantığı ile başlattım. Ve evet seçenekler geldi. Çok teşekkür ederim.

1665306975192.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben sistemim desteklemediği için bu videoyu izleyip yükseltme yapmıştım. Uzun süredir kullanıyorum sorun yaşamadım.

Yalnız ben yükseltme yapmıyorum.

2 bilgisayar var, olmazsa MBR seçerim mantığı ile başlattım. Ve evet seçenekler geldi. Çok teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1539420

Yalnız ben yükseltme yapmıyorum.
Yükseltme yapmak zorunda değilsiniz zaten. Yükseltme için iso dosyasının içindeki Setup programının çalıştırılması gerekiyor. Siz USB'ye yazdırdıktan sonra USB belleği BIOS'tan boot edip temiz kurulum yapacaksınız diye biliyorum. Ha isterseniz USB'den boot edipte yükseltme yapabilirsiniz, size seçenek sunuyor zaten. Bu arada GPT ve MBR arasında önemli farklar var. MBR yaptığınız için pişman olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı