3.20 kullanıyorum. Microsoft üzerinden indirdiğim ISO ile ilgili olduğunu düşünerek Rufus üzerinden indiriyorum şu an. Bakalım olacak mı ama sanmıyorum. Sorun başka bir şey olmalı.
3.20 kullanıyorum. Microsoft üzerinden indirdiğim ISO ile ilgili olduğunu düşünerek Rufus üzerinden indiriyorum şu an. Bakalım olacak mı ama sanmıyorum. Sorun başka bir şey olmalı.
Başlatmalı mıyım?ISO'yu Rufus üzerinden seçip start butonuna bastığınızda ekran görüntüsündeki küçük pencere gelmiyor mu? Küçük pencerenin gelmesi için start butonuna basılması gerekiyor, belki denememişsinizdir diye söyleyeyim dedim.
GPT ve UEFI ayarını kendiniz mi yaptınız?Başlatmalı mıyım?
Eki Görüntüle 1539410
Değiştirmiş olabilirim emin değilim.GPT ve UEFI ayarını kendiniz mi yaptınız?
İşletim sistemini kuracağınız diskin GPT destekleyip desteklemediğini (GPT desteklemiyorsa MBR'ı seçin) ve BIOS'unuzun UEFI mi yoksa Legacy mi olduğunu kontrol edip o seçenekleri ona göre ayarladıktan sonra Start'a basın. Ekran görüntüsündeki seçenekler çıkacaktır.Değiştirmiş olabilirim emin değilim.
2 bilgisayar var, olmazsa MBR seçerim mantığı ile başlattım. Ve evet seçenekler geldi. Çok teşekkür ederim.İşletim sistemini kuracağınız diskin GPT destekleyip desteklemediğini (GPT desteklemiyorsa MBR'ı seçin) ve BIOS'unuzun UEFI mi yoksa Legacy mi olduğunu kontrol edip o seçenekleri ona göre ayarladıktan sonra Start'a basın. Ekran görüntüsündeki seçenekler çıkacaktır.
Ben sistemim desteklemediği için bu videoyu izleyip yükseltme yapmıştım. Uzun süredir kullanıyorum sorun yaşamadım.
Yükseltme yapmak zorunda değilsiniz zaten. Yükseltme için iso dosyasının içindeki Setup programının çalıştırılması gerekiyor. Siz USB'ye yazdırdıktan sonra USB belleği BIOS'tan boot edip temiz kurulum yapacaksınız diye biliyorum. Ha isterseniz USB'den boot edipte yükseltme yapabilirsiniz, size seçenek sunuyor zaten. Bu arada GPT ve MBR arasında önemli farklar var. MBR yaptığınız için pişman olabilirsiniz.2 bilgisayar var, olmazsa MBR seçerim mantığı ile başlattım. Ve evet seçenekler geldi. Çok teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 1539420
Yalnız ben yükseltme yapmıyorum.
Bu videoda sıfır kurulum için Rufus ile belleğe yazdırılırken işlemci ve TPM gereksiniminin kaldırılabildiği de söyleniyor açıp izlerseniz görürsünüz.Yalnız ben yükseltme yapmıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.