Çözüldü Windows 11 güvenli önyükleme nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theink

Decapat
Katılım
13 Kasım 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 11 yüklemeye çalışırken güvenli önyükleme istiyor internetten araştırdım ancak açamıyorum yardım eder misiniz?
 
Çözüm
Kontrol ettim, MBR.
Evet, büyük ihtimal bu nedenle güvenli önyükleme açıldığında sistem Windows'u yükleyemiyor. Videodaki adımları takip ederek UEFI Windows 11 yükleyebilirsiniz. ISO dosyasını Rufus kullanarak USB belleğe yazarken Disk Bölüm Düzeni ayarının GPT, Hedef Sistem ayarının UEFI (CSM yok) olarak seçildiğinden emin olun.
Tekrardan BIOS'a atıyor.

16753538360175292549809277359941.jpg
 
MBR bir dosya formatı diyebiliriz, her diskin başında bulunur. Bilgisayarlarda MBR ve GPT formatları vardır. MBR formatı eski bir formattır ve GPT'ye göre daha az şey destekler, UEFI anakartlar GPT formatını doğrudan desteklerken MBR formatını desteklemek için CSM'nin açık olması gerekir. Yani burada olay aslında Windows'u UEFI olarak mı yükledinize geliyor. Eğer Windows'un yüklü olduğu disk MBR formatındaysa güvenli önyükleme açıldıktan ve dolayısıyla CSM kapatıldıktan sonra MBR disklerin boot edilmesi imkansız hale geldiği için sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Disk yönetimini açıp Windows'un yüklü olduğu diski bulun, ardından sol tarafta o diskin Disk 0, Disk 1 şeklinde numarasının yazdığı yere sağ tıklayıp özelliklere basın. Açılan pencerede Birimler sekmesine girip Bölümleme stilini kontrol edin. Eğer orada MBR yazıyorsa Windows'u yeniden UEFI olarak yüklemeniz gerekmekte.
 
Windows'u nasıl UEFI olarak indiriceğim?
Önce zaten UEFI olarak yüklü mü değil mi kontrol etmeniz daha iyi olur, yine de merak ediyorsanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı