Windows 11 HDR açıkken ekran resimleri çok parlak oluyor

Munchlax

Hectopat
1710597517337.png

Windows 11'de HDR açıkken ekran resmi aldığımda ekte görebildiğiniz şekilde parlaklık coşuyor. Aynısı Discord veya başka bir uygulama üzerinden ekran paylaşımı yapınca da oluyor. Çözümü nedir?

Videonun orijinial hali:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDR ayarlarım bu şekilde.
1710597632368.png

Hocam normal HDR parlaklıklığı arttırıyor yani. Çok kullanmanızı önermiyorum zaten HDR'ı.

Attığınız video HDR formatında. Bu da parlak sahnelerin ekstra vurgulanması, karanlık kısımların daha da karartılarak spektrumun genişletilmesi demek.
Bu bir "sorun" değil HDR'ın çalışma mantığı bu zaten.

Benim anlatmaya çalıştığım şey o değil zaten biliyorum. Ekran resmi alınca gereğinden fazla parlak gözüküyor sanki After Effects'den özel efekt yapmışsın gibi. Ekran resminin kendisi bozuluyor.

Eki Görüntüle 2142381

Windows 11'de HDR açıkken ekran resmi aldığımda ekte görebildiğiniz şekilde parlaklık coşuyor. Aynısı Discord veya başka bir uygulama üzerinden ekran paylaşımı yapınca da oluyor. Çözümü nedir?

Videonun orijinial hali:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eki Görüntüle 2142388

Hocam tavsiyem sadece HDR desteklenen anlarda kullanın örneğin HDR destekleyen bir oyun veya video gibi masaüstünde HDR kullanmak doğru değil zaten.

Eki Görüntüle 2142381

Videonun orijinial hali:

Eki Görüntüle 2142388

Aynı sorunu az önce ekran alırken yaşadım normalde renkler ekran çok güzel, hiç sorun yok ekran alayım dedim baktım patlak veriyor birçok yer aşırı parlak üstelik sizin gibi %80 de değil SDR parlaklığım %50 garip geldi bana da HDR kapatıp ekran alınca sorun yok HDR açıp ekran alınca coşuyor siz çözdünüz mü yoksa HDR'yi mi bıraktınız

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı