Windows 11 Home'da yer alan internet bağlantısı ve Microsoft hesabı zorunluluğu

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Microsoft, Windows 11 Home sürümünün kurulumunda hem internet bağlantısı hem de Microsoft hesabı gerekeceğini açıkladı. Ayrıca bazı videolarda gördüğüm kadarıyla Windows 11 Home sürümünde ağ ekranında "İnternet bağlantım yok" seçeneği bulunmuyor.

İnternete bağlanınca da Microsoft hesabı ekranı geliyor ve çevrimdışı hesap seçeneği sunulmuyor. Ben bu duruma aşırı derecede kızgınım. Ben Microsoft hesabı kullanıcısı olarak ilk kurulumu daima yerel hesapla yaparım çünkü hesabımın yerel ismini kendim belirlemek istiyorum. Sonradan istersem Microsoft hesabımı eklerim. Windows 11 Home sürümü diyor ki "Kurulumu Microsoft hesabı ile yapacaksın!". Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Ben bu durumdan dolayı Windows 11 Home ile önyüklü gelen hiçbir bilgisayarı satın almayacağım. Mümkün olduğunca FreeDOS olarak alacağım. Windows 11 Pro seçeneği varsa onu seçeceğim. Eğer Microsoft bir gün Microsoft hesabı ile kurulumda yerel hesap ismini belirleme özelliği eklerse o zaman bu fikrimden vazgeçeceğim. Ekledikleri tek özellik bilgisayar adını kurulum esnasında belirleyebilme özelliği. E ben o işlemi zaten kurulum sonrasında da yapabiliyorum. Ekstra olarak niye Microsoft hesabı için yerel isim belirleme özelliğini de eklemiyorsun, sevgili Microsoft?

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de saçma değil mi?

Hocam şimdi geçenlerde ben developer sürümünü kurduğumda modem kablosunu çıkarıp ismimi yazınca olmuştu. (Bence yine yerel hesap olayını es geçmezler)

Hocam şimdi geçenlerde ben Developer sürümünü kurduğumda modem kablosunu çıkarıp ismimi yazınca olmuştu. (Bence yine yerel hesap olayını es geçmezler)
Home sürümünü mü kurdunuz? Ayrıca yapı numaranız 22000.1 veya 22000.51 mi? Bir de hangi ekranda internet kablosunu çektiniz?

Home sürümünü mü kurdunuz? Ayrıca yapı numaranız 22000.1 veya 22000.51 mi? Bir de hangi ekranda internet kablosunu çektiniz?
Recep abi canlı yayın yaptı sonra bende ondan izlediklerimin benzerini yapmıştım nerelere girdiğimi pek hatırlamıyorum. Ama ağ kısmında hesap geldikten sonra çektim gibi.

Ben Home sürümü kurdum ve yapı numaram 22000.51 bende MS hesabı girmemi istemedi.

O aşamaya gelince bende sinir olmuştum ama bir süre bekledikten sonra atladı ve hesapsız kurdu
İnternet baglantısını önce kurdum hesap isteyince internet baglantısını kaldırdım

Merhaba arkadaşlar. Microsoft, Windows 11 Home sürümünün kurulumunda hem internet bağlantısı hem de Microsoft hesabı gerekeceğini açıkladı. Ayrıca bazı videolarda gördüğüm kadarıyla Windows 11 Home sürümünde ağ ekranında "İnternet bağlantım yok" seçeneği bulunmuyor.

İnternete bağlanınca da Microsoft hesabı ekranı geliyor ve çevrimdışı hesap seçeneği sunulmuyor. Ben bu duruma aşırı derecede kızgınım. Ben Microsoft hesabı kullanıcısı olarak ilk kurulumu daima yerel hesapla yaparım çünkü hesabımın yerel ismini kendim belirlemek istiyorum. Sonradan istersem Microsoft hesabımı eklerim. Windows 11 Home sürümü diyor ki "Kurulumu Microsoft hesabı ile yapacaksın!". Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Ben bu durumdan dolayı Windows 11 Home ile önyüklü gelen hiçbir bilgisayarı satın almayacağım. Mümkün olduğunca FreeDOS olarak alacağım. Windows 11 Pro seçeneği varsa onu seçeceğim. Eğer Microsoft bir gün Microsoft hesabı ile kurulumda yerel hesap ismini belirleme özelliği eklerse o zaman bu fikrimden vazgeçeceğim. Ekledikleri tek özellik bilgisayar adını kurulum esnasında belirleyebilme özelliği. E ben o işlemi zaten kurulum sonrasında da yapabiliyorum. Ekstra olarak niye Microsoft hesabı için yerel isim belirleme özelliğini de eklemiyorsun, sevgili Microsoft?

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de saçma değil mi?
Çözüm: Shift+F10 yapıp CMD açıyoruz. Sonrasında komut satırına taskmgr yazıp görev yöneticisini açıyoruz. Ayrıntılar bölümüne girdikten sonra orada "OOBEConnectionFlow.exe" göreceksiniz onu kapattıktan sonra yerel hesap kurulumuna geçiş yapabilirsiniz. :)
İnternetim yokken kuruyordum ve birazcık görev yöneticisine bakınca bulmuştum hatta bunun için konu açmıştım.
Windows 11 yerel hesap kurulumu
2 Çözüm yolu(11'de olur mu bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez): Microsoft hesabı bölümüne Mail:a Şifre:a olarak yazınca geçiyor diye gördüm bi yerde. İlkini denedim çalıştı 2.'yi daha denemeye vaktim olmadı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı