Windows 11 hoş geldiniz ekranı uzun sürüyor

Singua

Kilopat
Makaleler
1
Windows 10 da da aynıydı yükseltme ile 11'e geçtim halen aynı okuma yazma hızlarım 7000/5000 hızlı başlat açık ama hoş geldiniz ekranı 5 saniye falan sürüyor bundan 1-2 ay önce şifreyi girdiğim an açılıyordu @Recep Baltaş hocam çözüm olsa olsa sizdedir yardımınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler herkese.
MSConfig ayarlarım:

1668434654651.png

1668434673202.png

Benim düşüncem eskiden bilgisayarı açarken şifreyi girdiğimde av açılıyor oluyordu yani şifreyi girdiğimde av hemen karşımda açılmış oluyordu şimdi ise av masaüstünde 4-5 saniye bekleyince açılıyor bununla ilgili bir ayarı değiştirmiş olabilir miyim?

Ve de Windows 10 da iken başka sorunum olduğundan bellek tanılama gibi bir şey yapmıştım ondan sonra başladı diyebilirim.

Son düzenleme:
Diski temizle ve temp,%temp% ve prefetch klasörlerini temizle.
Hocam yeni formatlı zaten ve temp'i silmeyi zararlı buluyorum.

Arkadaşlar eskiden hoş geldiniz ekranından önce Windows logosunun altında yuvarlak dönerya orada boot ediyordu her şeyi sanırım ama şu an o yuvarlağı bile görmeden direkt hoş geldiniz ekranına atıyor bunun ayarı falan mı var bilmeden kapattım mı acaba?

Hocam yeni formatlı zaten ve temp'i silmeyi zararlı buluyorum.

Arkadaşlar eskiden hoş geldiniz ekranından önce Windows logosunun altında yuvarlak dönerya orada boot ediyordu her şeyi sanırım ama şu an o yuvarlağı bile görmeden direkt hoş geldiniz ekranına atıyor bunun ayarı falan mı var bilmeden kapattım mı acaba?
Hiçbir zararı yoktur.

Hocam yeni formatlı zaten ve Temp'i silmeyi zararlı buluyorum.

Bu bilgisayara sağ tıklayın>gelişmiş sistem ayarları> gelişmiş>performans >bilgisayarım için en iyi olanı Windows seçsin i işaretleyin.

Artı -1 Eksi
Bence önemli bir şeyiniz yoksa temiz kurulum yapmalısınız. Windows 11'de bende de bu şekilde olmaya başlamıştı, Windows 10'a dönmüştüm bu yüzden.
Hizmetlerden Windows Modules Installer'i ve Windows Installer'i manuele çekip kontrol edin.

Bence önemli bir şeyiniz yoksa temiz kurulum yapmalısınız. Windows 11'de bende de bu şekilde olmaya başlamıştı, Windows 10'a dönmüştüm bu yüzden.
Hizmetlerden Windows modules ınstaller'i ve Windows ınstaller'i manuele çekip kontrol edin.

Hocam 2 hafta önce Windows 10'a temiz kurulumla geçmiştim düzelmedi Windows 11 geçtim yükseltme ile yine aynı.
Dediğiniz ayarı deneyeceğim.

Hiçbir zararı yoktur.

Bu bilgisayara sağ tıklayın>gelişmiş sistem ayarları> gelişmiş>performans >bilgisayarım için en iyi olanı Windows seçsin i işaretleyin.

O ayarda zaten hocam.

Hoş geldiniz ekranında o dönen yuvarlak çıkmıyor sandım pardon.

O çıkıyor işte çıkmasa keşke hocam 5 saniye falan sürüyor ve masaüstüne geliyor eskiden şifreyi girdiğim an atardı masaüstüne.

Bu arada mscfonigden seçmeli başlangıç yapınca daha hızlı oluyor gibi ama yeniden başlatınca normal başlangıca dönüyor geri.

Hocam 2 hafta önce Windows 10'a temiz kurulumla geçmiştim düzelmedi Windows 11 geçtim yükseltme ile yine aynı.
Dediğiniz ayarı deneyeceğim.

O ayarda zaten hocam.

O çıkıyor işte çıkmasa keşke hocam 5 saniye falan sürüyor ve masaüstüne geliyor eskiden şifreyi girdiğim an atardı masaüstüne.

Bu arada mscfonigden seçmeli başlangıç yapınca daha hızlı oluyor gibi ama yeniden başlatınca normal başlangıca dönüyor geri.
O dediğim yerden en iyi performansı seçin o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı