Aynen araştırmayan kardeşim.
Kmspico'dan farkı yok bu keylerin.
Sizin dediğiniz anahtarlar MAK veya Volume anahtarlar olarak geçiyor. Bir anahtar sunucuya bağlı kalarak etkinleştiriyorsunuz sistemi. Her anahtarda bu geçerli değil.
Şirketten alınan keylerde zararsız ki. Uzaktan falan yönetildiğin yok öyle bir şey yok. Keyi yazarsın Microsoft sunucusu etkinleştirir yoluna bakarsın. Yok kameradan falan görürler seni bilmem ne öyle bir dünya yok sen boş konuşuyorsun ya.
KMSPico mevzusu da böyle başlamıştı, sonra içine yerleştirilen ufak bir virüs bir çok insanın bilgisayarına girmeye başladı. KMS türevi anahtarlar arkasında KMS service adı altında bir virüs bırakır. Normalde bu servis, servisler kısmında gözükmesi gerekirken KMSPico durumlarında programlarda gözüküyor. Pek çok KMSPico kullanılmış cihaz gördüm. Kamera mevzuları zaten yıllardır yalan ama veri çalınma durumları gerçekten var. Başka insanların fotoğrafları bilgisayarınızda belirebiliyor veya kendi fotoğraflarınız bozulabiliyor.
O satilan keyler 4000 liralik keyler degil. Herkes anlatiyor zamaninda Windowsun sirketlere ofislere toplu dagittigi, kimisi kullanilmayan kimisi sagdan soldan bir yerden toplanmis seyler. Hatta HWID Activation son 4 aya kadar ise bile yariyordur ortada NE KMScipo var ne de baska bir sey.
Sizin virus dediginiz sey o keyleri bilgisayarda aktif etmek icin kullanilan 3.parti yazilimlar. Keyler programsiz ekleniyor program kullanilan keyler tabii ki de keyin kendisi degil programin kendisi viruslu oluyor.
Icinde harfler ve rakamlar iceren bir dizide ne gibi virus olabilir?
Nasıl olabiliri çok hafife alıyorsunuz. Zamanında bir server üzerinden bir şirketin bütün verileri bozulmuştu ve şirket 3 gün toparlanamamıştı. Anahtarlar da aynı mantıkla çalışıyor eğer bir KMS sunucu içindeyseniz.
2.olarak satılan anahtarlar 4000 TL'ye satılabilecek anahtarlar. Çünkü bunları 1 kez alıyorsunuz, başka bilgisayarlara taşıyabiliyorsunuz, hep güncel ve güvenli kalıyorsunuz ve o anahtar sizin hesabınıza özel oluyor 1 kez kayıt olduktan sonra. Satın aldığınız bir anahtarı eğer kendi hesabınızda değilken başka bir bilgisayarda denerseniz, çalışmadığını görürsünüz.
3.olarak hiçbir program anahtarsız bir sistemi aktifleştiremez. (HWID kullanan program hariç, ki o aslında program da değil komut dizininde çalışıyor.) Windows'u kandırmak için belirli bir generic anahtar girer, ki bu anahtarlar internette de kolay bulunur. Sonra belirli yöntemlerle bu anahtarı bilgisayara kabul ettirir.
Selam internette ucuza Windows 11 keyleri var. Ben de yeni hazır sistem aldım bu keylerden biri ile Windows kursam sorun olur mu?
PTT AVM'ye girmeyin öncelikle. Orada gram güvenlik yok. SağlamLisans, JetLisans gibi sitelerden almanızı öneriyorum. Tamam diğerleri gibi 60 veya 15 TL olmayabilirler ama 100 TL'ye hem teknik destek veriyorlar hem de anahtarlar diğerleri gibi güvensiz olmuyor, illaha ki Retail veya aldıysanız OEM çıkıyorlar.
Cozum nedir hocam ne yapsın insanlar 4999TL'ye Windows 11 lisansi mi alsin?
Daha ucuza istiyorsanız gidip belirli teknoloji mağazalarının kampanyalarından da bunları ucuza almanız mümkün. Fakat atladığınız bir şey var, yok sistem toplayayım yok farklı parçalar bulayım derdi olmayan insanlar lisans falan almıyorlar. Çünkü laptop ve belirli hazır sistem üreticileri OEM anahtarları Microsoft ile anlaşarak alıyorlar, böylece insanları 5.000 TL vermekten kurtarıyorlar. Yani aslında bunları alan insanlar ya hazır sistem toplayanlar, ya Freedos sistem alanlar ya da zevkine alanlar oluyor. Ki benim çevremde gördüğüm, kimsenin Freedos sistem almadığı. İnsanlar içinde Windows kurulu gelsin ben uğraşmayayım derdinde oluyorlar genelde.