Windows 11 ile 10 arasında FPS farkı var mı?

Daha fazla  
Windows 11 kullanıyorum. USB bellek alacağım. Sizce Windows 10 geçmeli miyim? FPS farkı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 kullanıyorum. USB bellek alacağım. Sizce Windows 10 geçmeli miyim? FPS farkı var mı?

FPS değil de diğer arkadaşın dediği gibi Windows 10 daha optimize. O yüzden 10 kullanmanız en iyisi olacaktır. Özellikle HDD kullanılıyorsa. SSD kullandığınız zaman yine Windows 10 kullanmakta yarar var. Tabii SATA değil de M.2 SSD kullanılıyorsa zaten etki etmez. İşlemci olayları falan derken sistem zaten destekliyorsa kullanılabilir. Tabii dediğimiz gibi 10 kullanmak daha mantıklı özellikle görselden çok performans istiyorsan.

FPS değil de diğer arkadaşın dediği gibi Windows 10 daha optimize. O yüzden 10 kullanmanız en iyisi olacaktır. Özellikle HDD kullanılıyorsa. SSD kullandığınız zaman yine Windows 10 kullanmakta yarar var. Tabii SATA değil de M.2 SSD kullanılıyorsa zaten etki etmez. İşlemci olayları falan derken sistem zaten destekliyorsa kullanılabilir. Tabii dediğimiz gibi 10 kullanmak daha mantıklı özellikle görselden çok performans istiyorsan.

Yani şimdi SSD Windows 11 de daha iyi mi performans veriyor ben performans isterim her yönde.

Yani şimdi SSD Windows 11 de daha iyi mi performans veriyor ben performans isterim her yönde.

Hayır SSD okuma ve yazma hızı olarak HDD'ye göre daha iyi olduğu için Windows 11 de sorun yaşanmaz. Ancak Windows 11 gereksiz kullanım sergiliyor. Sistem iyi olsa bile Windows 10 kullanman daha iyi olacaktır. Özellikle sadece görsel için geçiliyorsa gerek yok. Kaldı ki bana göre görev çubuğu dışında sekmeler falan hoş değil.

Eğer 12. nesil ve üstü bir Intel işlemciniz varsa bence Windows 11'de kalmanız daha iyi çünkü bildiğim kadarı ile hibrit işlemci desteği Windows 11'de bulunuyor ama işlemciniz 12. nesil öncesi bir intelse hangisi daha rahat geliyorsa onu kullanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı