Windows 11 ile Windows 10 arasındaki temel farklar

Android uygulama entegrasyonu​

1.png


Android uygulamalarını Windows 11’de bilgisayarınıza indirebileceksiniz.
Android uygulamaları Windows 11’e gelecek ve Amazon Appstore aracılığıyla yeni Microsoft Store’dan yüklenebilecek. (Samsung Galaxy telefonunuz varsa da dahil olmak üzere Windows 10’da Android uygulamalarına erişmenin birkaç yolu vardı ancak bu onu yerel yapacak.) Bu, neredeyse bütün Windows kullanıcılarının (ben de dahil) yıllardır beklediği bir şey. Mobil ve dizüstü bilgisayar cihazlarının birleştirilmesi...

Daha iyi sanal masaüstü desteği​

2.png


Windows 10’a kıyasla Windows 11’de farklı sanal masaüstleri oluşturmayı ve bunlar arasında geçiş yapmayı daha kolay bulacaksınız.
Windows 11; kişisel, iş, okul veya oyun kullanımı için aynı anda birden fazla masaüstü arasında geçiş yaparak, Mac’lere daha çok benzeyen bir şekilde sanal masaüstleri kurmanıza olanak tanır. Windows 10’da bunu kurmak ve kullanmak daha zordu.

Monitörden dizüstü bilgisayara daha kolay geçiş​

3.png


Snap Layouts ve Snap Groups sayesinde farklı pencere ve uygulama gruplarını bir arada gruplamak ve bir masaüstü ile monitör arasında geçiş yapmak daha kolay olacak.

Görev Çubuğuna Microsoft Teams eklendi​

4.png


Microsoft Teams, daha kolay görüntülü arama için Windows 11’de doğrudan Görev Çubuğuna yerleştirilmiştir.
Bazıları için bir bloattan ibaret olduğundan dolaylı bu özellik çok kullanılmaz, özellikle de oyuncular. Ama gündelik kullanım ve görüntülü görüşme için iyi bir alternatif.

Widget’lar (Maalesef Windows 7'deki Gadgetlar değil, karıştırma.)​

5.png


Hava durumu, haberler, hisse senetleri ve daha fazlası hakkında bir bakışta bilgileri görmek için Windows 11’deki Görev Çubuğundan widget’ları başlatın. Windows 10'daki News and Interests özelliğinden bir farkı olmayan Widgetlar, Windows 11'de daha güzel bir tasarım ile görev çubuğuna eklendi.

Gelişmiş dokunmatik ekran, ses ve kalem desteği​

6.png


Microsoft, Windows 11’in tabletlerde kullanımını Windows 10’dan daha kolay hale getirmeyi hedefliyor.
Microsoft, eskiden bu tür destekleri Windows 8.1 üzerinde kullanarak hata yapmıştı, fakat günümüzde tablet ve mobil kullanımlar arttı ve Windows 11'i bu konuda çok iyi!

Oyun oynamayı geliştirmek için Xbox teknolojisi​

7.png


Windows 11, daha iyi oyun için Xbox’tan bazı teknik eklemeler getiriyor.
Windows 11, Windows PC’nizde oyun oynamayı iyileştirmek için Xbox konsollarında bulunan Otomatik HDR ve DirectStorage gibi belirli özellikleri alacaktır . Bu, Microsoft için PC’leri ve Xbox konsollarını entegre etmeye yönelik başka bir hamleyi işaret ediyor. Yeni eklenen Fast Theme Accelerator teknolojisi ile masaüstünüzde ve Windows temanızda oluşan GPU kullanımları oyunlarınızı etkilemeyecek. Ayrıca yeni bir CPU önceliklendirme mimarisi ile oyunlarınız veya odaklandığınız herhangi bir program işlemciniz tarafından önceliklendirilecek, bu da haliyle FPS artışı yaşatacaktır.

Çoğu uygulamada tasarım değişikliğine gidildi. Windows 10 kıyaslamalarıyla yeni tasarım değişiklikleri ve özellikleri!

Bkz:

8.jpg



9.jpg



10.jpg



11.jpg


Yenilenen Context Menu

12.jpg


13.jpg


14.jpg


15.jpg


16.jpg


17.jpg


Yenilenen Microsoft Store, artık sadece UWP değil Win32 uygulamalarını da destekliyor. Eskisi gibi saçma sapan ücretli veya scam uygulamalar yok!

18.jpg


Denetim Masasını yavaş yavaş sileceğini ve Ayarlara geçiş yapılacağını Windows 11'de de bize gösteren Microsoft, bu Windows sürümünde de Denetim Masasına sadece ikon yenilemesi yaptı.

19.jpg


Yeni görev görünümü menüsü artık sanal masaüstüler oluşturmanıza izin veriyor!

20.jpg


Ve son olarak, Hesap Makinesi:

21.jpg


En büyük eksisi görev çubuğu. Her ne kadar ortalanmış olması daha basit bir kullanış sağlasa da, birçok özellik yok. Fakat (eğer bilmeyen varsa duyurmuş olayım) MSFT Insider Business kanalındayım ve bu kanaldan aldığım bilgiye göre bu özellikler 2022'de eklenecek. Şu anda denemeler devam ediyor, 22H2 (Developer ve Business kanalı) sürümünde bizlerle olacak!

22.jpg


İşte Windows 11 ile 10 arasındaki temel farklar, soranlar ve merak edenler için en kısa haliyle anlatmaya çalıştım, yanlışım olduysa affola efendim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinize sağlık, lazımdı böyle bir rehber.
 
TPM'e ihtiyacım yok sadece işlemci desteği gelsin yeter, bir de internette TPM modülü satıyorlarmış doğru mu?
 
16-jpg.1209760

Hocam soldaki walpaperın tam halini atarmısınız?
Varsayılan wallpaper.
TPM'e ihtiyacım yok sadece işlemci desteği gelsin yeter, bir de internette TPM modülü satıyorlarmış doğru mu?
Evet satılıyor, fakat anakartınıza uyumlu olup olmadığı kesin değil. Ayrıca bilgisayarınızda TPM 1.2 varsa, yükseltme yapmanıza izin verilecektir.
Merak ettiğim bir şey var, görev çubuğundaki widget'ları masaüstüne atabiliyor muyuz?
Hayır, parantez içinde de belirttiğim gibi: Windows 7'deki Gadgetlar ile karıştırmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı