Windows 11 Insider menüsü boş görünüyor

tecnoemo

Decapat
Katılım
29 Haziran 2021
Mesajlar
558
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
WDC WD5000AADS-00S9B0 ATA Device
İşlemci
AMD Phenom(tm) II X4 840 Processor 3.20 GHz
Öncelikle merhaba uzun zamandır yazı yazmıyordum neyse başlayalım.
Öncelikle ben Windows 11 kullanıyorum Win11 betaya çıktığında Windows İnsidera kayıtlıyım win11'e geçtiğimden beri windows insider sekmesinin iç boş bunu nasıl çözebilirim çözümü varsa söyleyebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
wininsiderEROR.png
 

1. adım Windows 10 Hatalarını Düzeltmek​

Yukarıdaki adımları uygulayarak Windows imaj dosyanızda SFC'nin işini yapmasına engel olan bozukluğu onardınız. Şimdi daha önce alışkın olduğunuz SFC aracını kullanarak sorunları tespit edip düzeltmeyi deneyin.

Bunun için Win + X tuş kombinasyonunu kullanarak kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.

SFC /scannow

Sorunu çözmek için bu adımı üç kereye kadar tekrarlamanız gerekebilir.

SFC komutu Windows 10 üzerinde bulunan sistem dosyalarını tarayacak ve bir sorun tespit ederse onaracaktır. Bu onarım sırasında da Windows imajındaki bilinen sorunsuz dosyaları kullanacaktır.

2. adım Aşağıdaki komutu girin.​

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

İşlem hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Eğer herhangi bir bozukluk tespit edilmezse “No component Store corruption detected.” yazan bir sonuç karşınıza gelecek.

3. adım Aşağıdaki komutu girin.​


DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

4. adım Aşağıdaki komutu girin.​

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth


NOT: DISM aracını /RestoreHealth ya da /ScanHealth komutu ile birlikte kullandığınız zaman işlem %20 ve %40'da takılı kalıyormuş gibi gözükebilir, ancak bu normaldir. Birkaç dakika sonra işlem beklendiği gibi tamamlanacaktır.

DISM aracının yürütülmesi sırasında tespit edilen ya da düzeltilen hataları görebileceğiniz log dosyasına ulaşmak için Win + R tuş kombinasyonunu kullanarak Çalıştır'ı açın ve %windir%/Logs/CBS/CBS.log yazıp çalıştırın.


Sorun devam ederse sistemi sorunu yaşamadığınız zamana ait olan geri yükleme noktasına döndürebilir veya sistem onarımı yapabilirsiniz
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı