Rehber Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 kurulumu ve etkinleştirme

Hocam indirdim kurdum ayarlardan dil değiştim indirdim fakat yarı İngilizce yarı Türkçe oluyor tamamen nasil yapabilirim

Windows 10 LTSC 2021, 2031'e kadar güncelleme alacak. Windows 11'e geçme zorunluluğu henüz doğmadı şükür ki.

Hocam indirdim kurdum ayarlardan dil değiştim indirdim fakat yarı İngilizce yarı Türkçe oluyor tamamen nasıl yapabilirim?

Öncelikle merhaba hocam, İngilizce dil paketini kaldırıp biraz aşağı in, yönetici dil ayarlarını aç ve ayarları kopyala kısmına gir, ondan sonra alttaki karşılama ekranı ve sistem hesapları butonunu, yeni kullanıcı hesapları butonunu tikle. Sistemi yeniden başlatmanı isteyecek başlatmadan geri o menüye dön ve bu sefer sistem ayarlarını değiştir de, onu da Türkçe yaptığında sorunun kalmayacak muhtemelen. Aklına takılan soru varsa sorabilirsin.

Windows 10 LTSC 2021, 2031'e kadar güncelleme alacak. Windows 11'e geçme zorunluluğu henüz doğmadı şükür ki.
1-2 seneye tarayıcılar elini ayağını çeker daha sonra oyun platformları. Emin ol 2031'e kadar kimse Windows 10'da kalmaz tabi iş bilgisayarları hariç.

1-2 seneye tarayıcılar elini ayağını çeker daha sonra oyun platformları. Emin ol 2031'e kadar kimse Windows 10'da kalmaz tabi iş bilgisayarları hariç.
Firefox esr 115 Windows 7 desteği veriyordu ve geçtiğimiz aylarda desteği kesti. Yani 1-2 sene tezi çok çok abartı bir tez bence. Ben 2033'e kadar oyunlar ve uygulamaların Windows 10 desteğini kesip tamamen 11'e destek vereceğini sanmıyorum. Daha Windows 12 bile çıkmamışken Windows 10'un desteğinin bitmesini konuşmak bana saçma geliyor açıkçası.

1-2 seneye tarayıcılar elini ayağını çeker daha sonra oyun platformları. Emin ol 2031'e kadar kimse Windows 10'da kalmaz tabii iş bilgisayarları hariç.

Biraz abartı bir düşünce, en az 8 yıl yaşar LTSC sürüm.

Biraz abartı bir düşünce, en az 8 yıl yaşar LTSC sürüm.
Dostum bu tamamen uygulama ve oyun geliştiricilerinin elinde olan bir şey. Ben de isterim uzun seneler boyunca desteklesinler.

Dostum bu tamamen uygulama ve oyun geliştiricilerinin elinde olan bir şey. Ben de isterim uzun seneler boyunca desteklesinler.
Desteği kesilmeyen işletim sistemine desteği kesmek çok doğru bir geliştirici kararı, haklısınız.

yaptım yeniden başlattım ama hala aynı

Dosya Ekleri

• 1741122241888.png
    532,6 KB · Görüntüleme: 58
Aslında oldukça güçlü ve somut bir örnek vermiştim. Firefox esr 115 ile. Bu sürüm windows 7 destekli son sürüm ve yaklaşık 5 ay önce desteği kesildi.(bazı yerlerde 2025 eylül'üne kadar uzadı yazıyor ama bilemiyorum. Emin değilim.)

Peki Windows 7 desteği biteli ne kadar oldu? 2020 başında bitti. Yani kaba bir hesapla arada 4 yıl var. Microsoft desteği keseli 4 yıl olmuş ama Firefox esr 115 4 yıldır bu Windows 7'yi destekliyor. O yüzden tekrar diyorum ki 1-2 yıl tezi çok abartı. Tahminimce 2033'e kadar Windows 10 abartılan sorunlar olmadan kullanılabilecek. Çünkü customer editionlardan destek kesilse de LTSC sürümleri var. LTSC 2021 5+5 toplamda 10 yıl destek alacak. Bu da bizi 2031 yılıns getiriyor otomatik olarak. Üstüne de biz 2 yıl koysak etti 2033.Tabi bu bir tahmin sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…