Rehber Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 kurulumu ve etkinleştirme

• Konuyu başlatan Xscape
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 258
  • Görüntüleme 68.795
Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. Birkaç sorum olacak. Tecrübeli arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Eski bir laptop var. Sistem i3 işlemci, 4 GB RAM ve 500 GB hard disk özelliklerine sahip.
1 - bu sistem Windows 11 LTSC'yi destekler mi?
2 - massgraveden indirilen bu işletim sistemi arkadaşın sayfanın başında belittiği gibi mi aktive ediliyor?
3 - bir de ofis programını yine aynı yerden indirdiğimizde (özellikle Excel ve Word gerekli) aktive etmek gerekli midir? Bir de " Office CR2 installer " altındaki " O365PROPlusretail " dosyası mı indirilmeli. Ve aktive gerekir mi?
4 - sürücü yüklemelerinde sorun oluşur mu? Wi - fi, Defender çalışıyor sanıyorum.
Beni bu konularda bilgilendiriseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

1- kasmaz, 2. nesil Pentium işlemci ve 4 GB RAM 500 GB HDD ile sorun yaratmıyor.
2- evet, o şekilde aktif edebilirsin. Henüz anahtar satışa sunulmadı.
3 -aktive etseniz daha iyi olur, resimde ki seçeneğe basarsanız Office'yi aktive edebilirsin.
4- Wi-Fi sürücülerini falan kendisi yüklüyor.
Merak ettiğin başka şeyler de varsa cevaplayabilirim. Aktif olarak kullandığım bir sürümdür.

1740428342127.png

Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. Birkaç sorum olacak. Tecrübeli arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Eski bir laptop var. Sistem i3 işlemci, 4 GB RAM ve 500 GB hard disk özelliklerine sahip.
1 - bu sistem Windows 11 LTSC'yi destekler mi?
2 - massgraveden indirilen bu işletim sistemi arkadaşın sayfanın başında belittiği gibi mi aktive ediliyor?
3 - bir de ofis programını yine aynı yerden indirdiğimizde (özellikle Excel ve Word gerekli) aktive etmek gerekli midir? Bir de " Office CR2 installer " altındaki " O365PROPlusretail " dosyası mı indirilmeli. Ve aktive gerekir mi?
4 - sürücü yüklemelerinde sorun oluşur mu? Wi - fi, Defender çalışıyor sanıyorum.
Beni bu konularda bilgilendiriseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

1-kurabilirsin TPM vs. istemediği için.
2-evet.
3-indirip activasyon linkiyle pwershell yönetici kısmından hem Office hem Windows'u aktif edebilirsiniz.
4-normal Windows gibi sürücüleri kurup Defender çalışıyor sadece gereksiz uygulamalardan arındırılmış yalın bir ISO ve daha uzun güncelleme alıyor.
HDD ile Windows 10 ve 11 yavaş çalışır yeterli performans alamazsınız LTSC olsa da. Tavsiyem 120 GB sistem için SSD almanız veya 8.1 gibi bir sistem kurmanız ama güncelleme almadığı için mantıklı bir işlem olmayacaktır.

Sayın erayisteya ve Sayın sonyolcu cevaplar için teşekkür ederim. Şu an windows 10 kullanıyorum. Performans olarak orta seviyede yıllarca işimi gördü. Ama artık yolun sonu geldi. Bildiğiniz gibi destek ekim 2025 de bitecek. Güvenlik önemli. Açıkçası yıllardır PC kullanırım. Bu LTSC sürümünü yeni öğrendim. Bu indirdiğimiz site umarım güvenlidir. Çünkü PC de zaman zaman önemli işler yapıyoruz. Bir iki arkadaş 1,5 ila 2 gb ram kullanıyor yazmıştı. Hızlı olmasa da kasma yapmamasını umuyorum. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum.

Sayın erayisteya ve sayın sonyolcu cevaplar için teşekkür ederim. Şu an Windows 10 kullanıyorum. Performans olarak orta seviyede yıllarca işimi gördü. Ama artık yolun sonu geldi. Bildiğiniz gibi destek ekim 2025 de bitecek. Güvenlik önemli. Açıkçası yıllardır PC kullanırım. Bu LTSC sürümünü yeni öğrendim. Bu indirdiğimiz site umarım güvenlidir. Çünkü PC de zaman zaman önemli işler yapıyoruz. Bir iki arkadaş 1,5 ila 2 GB RAM kullanıyor yazmıştı. Hızlı olmasa da kasma yapmamasını umuyorum. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum.

Açık kaynak kodlu bir site, sorun oluşturmaz.

1- kasmaz, 2. nesil Pentium işlemci ve 4 GB RAM 500 GB HDD ile sorun yaratmıyor.
2- evet, o şekilde aktif edebilirsin. Henüz anahtar satışa sunulmadı.
3 -aktive etseniz daha iyi olur, resimde ki seçeneğe basarsanız Office'yi aktive edebilirsin.
4- Wi-Fi sürücülerini falan kendisi yüklüyor.
Merak ettiğin başka şeyler de varsa cevaplayabilirim. Aktif olarak kullandığım bir sürümdür.

Eki Görüntüle 2432304
Hocam bu yöntem KMS falan değil diyorlar da neden bedavaya etkinleştirebiliyoruz güvenli mi yani? Bunun bağlandığı bir yer var mı açık kaynak kodlu mu bu da?

Hocam bu yöntem KMS falan değil diyorlar da neden bedavaya etkinleştirebiliyoruz güvenli mi yani? Bunun bağlandığı bir yer var mı açık kaynak kodlu mu bu da?
Kendi sayfasında açıklaması var, okuyabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı