Rehber Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 kurulumu ve etkinleştirme

• Konuyu başlatan Xscape
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 258
  • Görüntüleme 68.950
Ben başka bir yerden orijinal ISO buldum şu an kullanıyorum, eski yöntem ile ilaçlama yaparak aktiv yaptım. Windows 10 LTSC gibi devam, fakat Türkçe dil paketi yurt dışından gelen gurbetçi gibi yarım. Bazı yerler hala İngilizce.

Dosya Ekleri

• 9670cbbf-8872-453e-ad46-997d71d2d9fd.jpeg
    9670cbbf-8872-453e-ad46-997d71d2d9fd.jpeg
    83,4 KB · Görüntüleme: 227
Son düzenleme:
Ben başka bir yerden orijinal ISO buldum şu an kullanıyorum, eski yöntem ile ilaçlama yaparak aktiv yaptım. Windows 10 LTSC gibi devam, fakat Türkçe dil paketi yurt dışından gelen gurbetçi gibi yarım. Bazı yerler hala İngilizce.
Massgrave'de lot ltsc değil de düz ltsc linklerinde direkt tr dil destekli iso da kullanabilirsiniz. lot maalesef sadece İngilizce oluyor. İng geldiğinden sonradan Türkçeye çevirmek falan yamalı bohçaya dönüyor olay.

Massgrave'de lot LTSC değil de düz LTSC linklerinde direkt TR dil destekli ISO da kullanabilirsiniz. Lot maalesef sadece İngilizce oluyor. İng geldiğinden sonradan Türkçeye çevirmek falan yamalı bohçaya dönüyor olay.

Lot yazısını unuttum kusura bakmayın :) ama starallback kullanmadan 11 gitmiyor gibi en azından bana göre Windows 10 görünümü programsız olsa süper olur.

Normal windows 11'e hatta windows 10'a göre çok daha hızlı çalışıyor. Custom istemeyenler için mükemmel bir sürüm.

Winutil yerine wpd ve oosu10 kullanıp telemetrileri tamamen kaldırdım. Windows Defender ve Update'yi de kapattım. Bir de bazı ayarlar yaptım. Sistem boştayken 1.9GB ve 68 işlem ile çalışıyor. FPS,Gecikme ve Frametime değerleri bayağı iyi. Oyunlar çok akıcı ve micro stutter bile olmadan çalışıyor.
Hocam merhabalar acaba neler yaptınızda bu değerleri elde ettiniz. Ben kurulum yaptım oosu10 ve wpd yaptım. Winutil ayarlamalarıda yaptım. Siz neleri farklı yaptınız rica edersem benide bilgilendirir misiniz?

Massgrave'de lot LTSC değil de düz LTSC linklerinde direkt TR dil destekli ISO da kullanabilirsiniz. Lot maalesef sadece İngilizce oluyor. İng geldiğinden sonradan Türkçeye çevirmek falan yamalı bohçaya dönüyor olay.

Dil sorununu çözülebiliyor bir iki yer hariç (kullanımayan, geliştirici sayfaları vs.) tamamen türkçe.

Yapılması gereken:
1. Türkçe dilini ve dil içerğindeki tüm paketleri indirin ve varsayılan hale getirin.
2. Yeniden başlatın (İngilizce dil seçeneğini silmeden)
3. Sistem açıldıktan sonra Windows Ayarlar > Zaman ve Dil > Dil ve Bölgeye tekrar girip ülke ve bölge, bölgesel biçim ayarlarını türkiyeye uygun şekilde ayarlayın.
4. Dil ve Bölge sekmesinde bulunun Yönetici dil ayarlarını açın.
Bu alana (Denetim Masası > Saat Bölge > Bölge > [Üst Çubuktan]Yönetimsel) gidebilirsiniz.
5. Sistem Yerel Ayarını Değiştir seçip Türkçe (Türkiye) seçin.
6. Tekrar Yönetimsel alanında Ayarları Kopyala seçeneğini seçip en allta bulunan iki tiki seçip görünen ekranda tüm seçenekler Türkiye, Türkçe, Türkçe Q biçimi şeklinde olacaktır. Yeniden başlat seçeneği çıkarsa onaylayın.
7. Açılınca İngilizce dilini silebilirsiniz.

Artık sistem genel olarak türkçe olacaktır.

Son düzenleme:
Hocam merhabalar acaba neler yaptınızda bu değerleri elde ettiniz. Ben kurulum yaptım oosu10 ve wpd yaptım. Winutil ayarlamalarıda yaptım. Siz neleri farklı yaptınız rica edersem benide bilgilendirir misiniz?

Dil sorununu çözülebiliyor bir iki yer hariç (kullanımayan, geliştirici sayfaları vs.) tamamen türkçe.

Yapılması gereken:
1. Türkçe dilini ve dil içerğindeki tüm paketleri indirin ve varsayılan hale getirin.
2. Yeniden başlatın (İngilizce dil seçeneğini silmeden)
3. Sistem açıldıktan sonra Windows Ayarlar > Zaman ve Dil > Dil ve Bölgeye tekrar girip ülke ve bölge, bölgesel biçim ayarlarını türkiyeye uygun şekilde ayarlayın.
4. Dil ve Bölge sekmesinde bulunun Yönetici dil ayarlarını açın.
Bu alana (Denetim Masası > Saat Bölge > Bölge > [Üst Çubuktan]Yönetimsel) gidebilirsiniz.
5. Sistem Yerel Ayarını Değiştir seçip Türkçe (Türkiye) seçin.
6. Tekrar Yönetimsel alanında Ayarları Kopyala seçeneğini seçip en allta bulunan iki tiki seçip görünen ekranda tüm seçenekler Türkiye, Türkçe, Türkçe Q biçimi şeklinde olacaktır. Yeniden başlat seçeneği çıkarsa onaylayın.
7. Açılınca İngilizce dilini silebilirsiniz.

Artık sistem genel olarak türkçe olacaktır.
Hwid lisans olduktan sonra sürüm lot'a döndü bende. Düz tr ltsc indirmiştim. Bu yöntemi de bir ara deneyebilirim.

Bu arada günümüzde inanın bu kadar uğraşmaya gerek yok. LTSC 2021 ya d LTSC 2024 kurduktan sonra Revios ile ayar yaptırın bitti gitti. Ben kendim elle ayarladım sonra iki gün sonra tekrar sıfırlayıp revios yaptım yük denkti yani çok bir farkı yoktu. Ha 1 saat uğraşıp ayar yapmışsın, ha birkaç dakika ile revios yapmışsın neredeyse aynı.Windows 11 LTSC 2024 + Revios yaptım. Defender açık, update açık onları kapatmadım. Boşta yük hep 2 GB altında. Hatt mem reduct açıp temizlersem 900 MB'ye düşüyor sonra da 1,5 GB falan oluyor.

Son düzenleme:
Onu eski bir bilgisayar yapmıştım şu anda normal windows kullanıyorum. Ama yaptığım ayar buydu.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control

SvcHostSplitThresholdInKB
değerini ram miktarını 2 kere 1024 le çarpıp yazacaksın. Benim 16GB ram'im vardı. Yani 16x1024x1024 = 16777216 yazdım. Bilgisayarı yeniden başlatmayı unutma.

Sanal makinede denedim. Windows Defender bozuk. Çalışıyor, bildirim geliyor ama açılmıyor. Çözümünü bilen var mı?
Ekran Görüntüsü - 2025-01-18 20-43-50.png

Düzenleme: Güncelleyince düzeldi.

Son düzenleme:
Sürümü kurdum ve hoşuma gitti açıkçası, fakat Fast startup seçeneğini kapatacaktım ayarın orada olmadığını fark ettim. Otomatik kapalı mı geliyor yoksa farklı bir yerden mi kapatacağız? @Xscape @alp15eren ayrıca christitustech scripti ile de iyice debloat ettim Windows'u. Ek olarak manual kapatmam gereken bir ayar, yazmam gereken bir kod ve kapatmam gereken bir hizmet var mıdır? Teşekkürler...

Arkadaşlar merhaba Foruma yeni üye oldum. Birkaç sorum olacak. Tecrübeli arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Eski bir laptop var. Sistem i3 işlemci, 4 GB RAM ve 500 GB hard disk özelliklerine sahip.
1 - Bu sistem Windows 11 LTSC'yi destekler mi?
2 - Massgraveden indirilen bu işletim sistemi arkadaşın sayfanın başında belittiği gibi mi aktive ediliyor?
3 - Bir de Ofis programını yine aynı yerden indirdiğimizde (özellikle Excel ve Word gerekli) aktive etmek gerekli midir? Bir de " Office CR2 installer " altındaki " O365PROPlusRetail " dosyası mı indirilmeli. Ve aktive gerekir mi?
4 - Sürücü yüklemelerinde sorun oluşur mu? Wi - fi , Defender çalışıyor sanıyorum.
Beni bu konularda bilgilendiriseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba Foruma yeni üye oldum. Birkaç sorum olacak. Tecrübeli arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Eski bir laptop var. Sistem i3 işlemci, 4 GB RAM ve 500 GB hard disk özelliklerine sahip.
1 - Bu sistem Windows 11 LTSC'yi destekler mi?
2 - Massgraveden indirilen bu işletim sistemi arkadaşın sayfanın başında belittiği gibi mi aktive ediliyor?
3 - Bir de Ofis programını yine aynı yerden indirdiğimizde (özellikle Excel ve Word gerekli) aktive etmek gerekli midir? Bir de " Office CR2 installer " altındaki " O365PROPlusRetail " dosyası mı indirilmeli. Ve aktive gerekir mi?
4 - Sürücü yüklemelerinde sorun oluşur mu? Wi - fi , Defender çalışıyor sanıyorum.
Beni bu konularda bilgilendiriseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
1)11 LTSC yüklersin ama kasar bence ama dene yinede.
2)Evet
3)Bilmiyorum
4)Otomatik yüklüyor olması lazım yüksek ihtimalle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı