Windows 11 kaç TL?

Sistemi birkaç saat önce aldım ve aldiktan sonra PSU ile ilgili birsuru kötü yorum gormeye ve korkmaya başladım. Cidden o kadar kötümü veya patlarmi?

Ayrıca sistemi de bana ucuz geldiği için şimdi aldım, monitörü bir ay sonra falan alacağım büyük ihtimalle, o sürede de birşey olmaz degilmi? Ne bileyim kasayı böceklerin basması veya bozulması falan
Kasayı güvenilir bir yere koyarsanız sorun olmaz. Ayrıca monitör alana kadar açmayacaksınız sanırım sistemi. O yüzden güç kaynağı konusunda şimdilik korkmaya gerek yok. Ama elinizden geldiğince en kısa sürede onu satıp daha kaliteli bir PSU alın. Patlama işi zor ama gerçekten sıkıntı çıkartabilir. Mesela güç kaynağı yüzünden tüm sisteminiz yanıp çöp olabilir. Bazı PSU modelleri korumalar bulunduruyor, mesela çok fazla, dayanamayacak düzeyde elektrik akımına mâruz kalırsa, (Ki elektrik kesilip sonradan geri gelmelerde bu tarz durumlar yaşanabilir) PSU tüm sisteme zarar gelmemesi için kendini imha ediyor. Sizin kasadaki güç kaynağında sanırım bu koruma özelliği yok. Olsa bile başka türlü de kalitesiz yani. İlla bir gün başınızı ağrıtır. Bu yüzden en kısa sürede yeni güç kaynağı almaya bakın. Sistemi de kutusundan çıkarmayın bu arada, saklayacağınız yerde kutusuyla birlikte saklayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı