Windows 11, kayıt defterinde Windows 10 olarak geçiyor

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 Pro Yapı 22000.100 kullanıyorum ve Insider Beta Channel üyesiyim.

Az önce kayıt defterine girip HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion anahtarına girince komik bir şey ile karşılaştım. :D

windows 11 kayıt defterinde windows 10 olarak görünüyor 1.png

windows 11 kayıt defterinde windows 10 olarak görünüyor 2.png

Resimlerden de görebileceğiniz gibi Windows 11, kayıt defteri sürüm bilgileri içerisindeki ProductName girdisinde Windows 10 olarak geçiyor. :D
Anlaşılan Microsoft sadece Windows sürümünü raporlayan bileşenleri Windows 10 yerine Windows 11 çıktısı verecek şekilde yeniden programlamış. Fakat doğrudan kayıt defteri ile ilgili bir değişiklik yapmamış.

Aslında bu durum bana hiç de yabancı gelen bir durum değil :) Daha önceden de Windows 7'nin Windows kurulum ortamının kayıt defterinde Longhorn olarak geçtiğini gösteren bir konu açmıştım;

Bu tarz yazılımların arkasında Microsoft olduğu sürece böyle şeyler ile karşılaşmamız kaçınılmaz.

Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 Pro yapı 22000.100 kullanıyorum ve Insider beta Channel üyesiyim.

Az önce kayıt defterine girip HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion anahtarına girince komik bir şey ile karşılaştım. :D

Eki Görüntüle 1123023

Eki Görüntüle 1123024

Resimlerden de görebileceğiniz gibi Windows 11, kayıt defteri sürüm bilgileri içerisindeki productname girdisinde Windows 10 olarak geçiyor. :D
anlaşılan Microsoft sadece Windows sürümünü raporlayan bileşenleri Windows 10 yerine Windows 11 çıktısı verecek şekilde yeniden programlamış. Fakat doğrudan kayıt defteri ile ilgili bir değişiklik yapmamış.

Aslında bu durum bana hiç de yabancı gelen bir durum değil :) daha önceden de Windows 7'nin Windows kurulum ortamının kayıt defterinde longhorn olarak geçtiğini gösteren bir konu açmıştım;

Bu tarz yazılımların arkasında Microsoft olduğu sürece böyle şeyler ile karşılaşmamız kaçınılmaz.

Windows 10 üzerinden yükseltme yaptığın içindir o. :D

RTM çıkmadan da değişmeyecek gibi. 21H2 yazısı bile görmüştüm ben. :)

Merhaba arkadaşlar. Windows 11 Pro Yapı 22000.100 kullanıyorum ve Insider Beta Channel üyesiyim.

Eki Görüntüle 1123023

Eki Görüntüle 1123024

Resimlerden de görebileceğiniz gibi Windows 11, kayıt defteri sürüm bilgileri içerisindeki ProductName girdisinde Windows 10 olarak geçiyor. :D
Anlaşılan Microsoft sadece Windows sürümünü raporlayan bileşenleri Windows 10 yerine Windows 11 çıktısı verecek şekilde yeniden programlamış. Fakat doğrudan kayıt defteri ile ilgili bir değişiklik yapmamış.

Aslında bu durum bana hiç de yabancı gelen bir durum değil :) Daha önceden de Windows 7'nin Windows kurulum ortamının kayıt defterinde Longhorn olarak geçtiğini gösteren bir konu açmıştım;

Evet hatta Recovery modunda da Windows 10 olarak görüyor. Bu şundan dolayı sanırım Windows 11 hala NT 10 kullanıyor. Büyük ihtimalle sorun ondan kaynaklıdır.

Daha beta olduğu için olabilir mi acaba?
Ancak daha önceden Windows 7'nin kurulum ortamında Longhorn referansı olduğundan bahsetmiştim;

O konuda doğrudan final sürüm, hatta Service Pack 1 entegreli Windows 7'de o durum ile karşılaştığımı belirtmiştim.

O yüzden içimden "Ya bu da değişmezse?" diye bir ses geliyor. :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı