Windows 11 KB5063878 güncellemesi SSD'yi bozuyor mu?

Emrecopur

Hectopat
RAM
8x8 16
SSD veya HDD modeli
SK hynix PC801 HFS512GEJ9X101N
Merhaba dostlar, Windows 11 KB5063878 güncellemesi SSD'leri bozduğunu söyleyen kanallar var. Bunlardan en yakından takip ettiğim frekans TV son videosunu görür görmez güncellemeyi el ile kaldırdım. Ve 7 gün erteledim. Sizce yine de bir sorun olur mu? SSD:
SK Hynix PC801 HFS512GEJ9x101n.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, Windows 11 KB5063878 güncellemesi SSD'leri bozduğunu söyleyen kanallar var. Bunlardan en yakından takip ettiğim frekans TV son videosunu görür görmez güncellemeyi el ile kaldırdım. Ve 7 gün erteledim. Sizce yine de bir sorun olur mu? SSD:

Bende bir sorun yok aktif kullanıyorum hiçbir FPS kaybı performans düşüklüğü yaşamadım her gördüğünüze inanmayın zaten Windows sorun yaşarsa diye sistem geri yukleme noktası oluşturup yüklüyor.

Bende bir sorun yok aktif kullanıyorum hiçbir FPS kaybı performans düşüklüğü yaşamadım her gördüğünüze inanmayın zaten Windows sorun yaşarsa diye sistem geri yukleme noktası oluşturup yüklüyor.

Hocam yüksek boyutlu dosya taşıyıp aktarınca sorunlar çıkıyormuş galiba inşallah dediğiniz gibidir.

Sorun en çok DRAM'siz SSD'lerde çıkıyor deniliyor. Ve belli başlı SSD'lerde bu sorunu yaşıyor.

Selamlar. İki gün önce yeni bir sistem topladım. Samsung 9100 2 TB ve Samsung 9100 1 TB olmak üzere iki adet SSD kullanıyorum. OS olarak Windows 11 kurdum ve otomatik olarak sonu 3878 olan güncellemeyi indirdi ve yükledi. Tabi ki bu durumdan haberdar değildim. Öğrendikten sonra güncellemeyi kaldırmayı denedim ancak güncellemeyi kaldırmak istediğimde "Bu sürüm dışında kullanabileceğin başka bir sürüm mevcut değil" hatası alıyorum. Şimdilik güncellemeleri 5 haftalığına durdurdum.

Fakat bir yandan da şöyle bir durum var. Sistemi toplayalı henüz iki gün oldu ve ilk dakikadan itibaren sonu 3878 olan sürümü kullanıyorum. RDR2, Spider Man Remastered, TLOU I ve II, Overwatch, Marvel Rivals, Baldur's Gate 3 oyunlarının hepsini arka arkaya indirdim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Elbette bu demek değil ki "ben sorun yaşamıyorsam, bu sorun gerçek değildir". Belki de bahsedilen Phison / E18 kontrolcü, benim kullandığım Samsung 9100 SSD'lerde mevcut değildir ve bu sorun beni, bu nedenden ötürü etkilemiyordur. Belki de sadece şanslıydım.

Biraz araştırdım ancak Samsung 9100 SSD'lerde Phison / E18 kontrolcünün olup olmadığına dair bilgi bulamadım. Bilgisi olan varsa ve bilgi verebilir ise çok sevinirim.

Selamlar. İki gün önce yeni bir sistem topladım. Samsung 9100 2 TB ve Samsung 9100 1 TB olmak üzere iki adet SSD kullanıyorum. OS olarak Windows 11 kurdum ve otomatik olarak sonu 3878 olan güncellemeyi indirdi ve yükledi. Tabii ki bu durumdan haberdar değildim. Öğrendikten sonra güncellemeyi kaldırmayı denedim ancak güncellemeyi kaldırmak istediğimde "bu sürüm dışında kullanabileceğin başka bir sürüm mevcut değil" hatası alıyorum. Şimdilik güncellemeleri 5 haftalığına durdurdum.

Fakat bir yandan da şöyle bir durum var. Sistemi toplayalı henüz iki gün oldu ve ilk dakikadan itibaren sonu 3878 olan sürümü kullanıyorum. RDR2, Spider-Man Remastered, TLOU'ı ve II, Overwatch, Marvel Rivals, Baldur's Gate 3 oyunlarının hepsini arka arkaya indirdim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Elbette bu demek değil ki "ben sorun yaşamıyorsam, bu sorun gerçek değildir". Belki de bahsedilen phison / E18 kontrolcü, benim kullandığım Samsung 9100 SSD'lerde mevcut değildir ve bu sorun beni, bu nedenden ötürü etkilemiyordur. Belki de sadece şanslıydım.

Biraz araştırdım ancak Samsung 9100 SSD'lerde phison / E18 kontrolcünün olup olmadığına dair bilgi bulamadım. Bilgisi olan varsa ve bilgi verebilir ise çok sevinirim.

Şimdi ufak bir araştırma yaptım sanırım buradaki SSD'ler haricinde phison E18 bulunmuyor artık ne kadar doğru orası ayrı bir konu yine de bilgi vereyim dedim.

Ek bilgi phison E18 kontrolcüsü yok gibi bu model de marka belirtmemiş.

Son düzenleme:
Şimdi ufak bir araştırma yaptım sanırım buradaki SSD'ler haricinde phison E18 bulunmuyor artık ne kadar doğru orası ayrı bir konu yine de bilgi vereyim dedim.

Ek bilgi phison E18 kontrolcüsü yok gibi bu model de marka belirtmemiş.
Bilgi için teşekkürler. Verdiğiniz linkten bakınca benim kullandığım SSD modelleri Samsung Presto adlı kendi üretimleri olan bir kontrolcü kullanıyorlarmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı