Selamlar. İki gün önce yeni bir sistem topladım. Samsung 9100 2 TB ve Samsung 9100 1 TB olmak üzere iki adet SSD kullanıyorum. OS olarak Windows 11 kurdum ve otomatik olarak sonu 3878 olan güncellemeyi indirdi ve yükledi. Tabii ki bu durumdan haberdar değildim. Öğrendikten sonra güncellemeyi kaldırmayı denedim ancak güncellemeyi kaldırmak istediğimde "bu sürüm dışında kullanabileceğin başka bir sürüm mevcut değil" hatası alıyorum. Şimdilik güncellemeleri 5 haftalığına durdurdum.
Fakat bir yandan da şöyle bir durum var. Sistemi toplayalı henüz iki gün oldu ve ilk dakikadan itibaren sonu 3878 olan sürümü kullanıyorum. RDR2, Spider-Man Remastered, TLOU'ı ve II, Overwatch, Marvel Rivals, Baldur's Gate 3 oyunlarının hepsini arka arkaya indirdim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Elbette bu demek değil ki "ben sorun yaşamıyorsam, bu sorun gerçek değildir". Belki de bahsedilen phison / E18 kontrolcü, benim kullandığım Samsung 9100 SSD'lerde mevcut değildir ve bu sorun beni, bu nedenden ötürü etkilemiyordur. Belki de sadece şanslıydım.
Biraz araştırdım ancak Samsung 9100 SSD'lerde phison / E18 kontrolcünün olup olmadığına dair bilgi bulamadım. Bilgisi olan varsa ve bilgi verebilir ise çok sevinirim.