Windows 11 key alınır mı?

Key girip aktifleştirdikten sonra Microsoft Hesabınla oturum açarsan key hesabına tanımlanır ve anakart ekran kartı veya işlemci gibi donanım değişiklikleri yapmadığın sürece format atarken key sorsa bile format sonrası microsoft hesabına giriş yaptığında otomatik olarak etkinleştirilir.

Güvenilir bir sitedir.

Windows 11 anahtarı almak istiyorum fakat ucuz yerlerden alsam bile güvenilir mi, sıkıntı çıkar mı?
En önemlisi senin veya bilgisayarının başına bir iş gelmeyecek olması. Yani almanda sakınca yok. Olabilecek durumların detayını da yazayım.

Çıkabilecek iki tür sıkıntı var. Verilen lisans anahtarı nadiren de olsa yanlış, kullanılmış veya patlamış olabilir. Böyle durumda adamlara mesaj atınca genelde sorun çıkarmadan yenisini verir. Üç kuruş için aracı siteyle de anlaşmazlık yaşamak istemezler. Diğer sorun da yine nadiren yaşanıyor. Bir süre sonra lisansın Microsoft tarafından iptal edilmesi ve senin tekrar satın almak zorunda kalman da olası. Bu oluncaya kadar verdiğin paranın karşılığını zaten almış olursan. Mesela ben 5,5 yıl önce 10 liraya Windows 10 pro için MAK lisansı aldım. İkisi kendime ait olmak üzere dört bilgisayarda kullandım. Bir cihaz bozuldu, ikisinin sahiplerine sormadım akıbetini. Diğeri ise hala sağlam.

Alacağın lisans OEM olursa patlaması neredeyse imkansız. Sadece bir bilgisayarda ve tek sefer yazılarak kullanılır. Anakart seri no ile eşleşir. Format sonrası otomatik etkinleşir. Başka bilgisayarda tekrar kullanılmaz. Anakart değiştirirsen tekrar alman gerekir. Bu yüzden patlaması zor. MAK lisansların tekrar tekrar satılması veya bir şekilde sızıp aşırı fazla cihazda kullanılması durumunda belki patlar. Bilgisayar(anakart) ve Microsoft hesabı değişmediği sürece tekrar yazmana da gerek yok. Format sonrası aynı oturum açınca etkinleşir. Retail olanlar ise format sonrası patlaması neredeyse kesin. Çünkü ucuz key siteleri başkasına da satıyor senden sonra. Bu türü daha çok MS Office için görürsün. Format atılmazsa süresiz kullanırsın. Ancak format sonrası kabul etmeyebilir.

Normal şartlar altında resmi kanalda alındığı takdirde retail lisans en sağlamıdır. Başkasına sızdırmadığın sürece bilgisayar değiştirerek de kullanırsın. Ancak burada gayrı resmi şekilde elde edildiği ve tekrar paylaşıldığı için patlıyor.

Key girip aktifleştirdikten sonra Microsoft hesabınla oturum açarsan key hesabına tanımlanır ve anakart ekran kartı veya işlemci gibi donanım değişiklikleri yapmadığın sürece format atarken key sorsa bile format sonrası Microsoft hesabına giriş yaptığında otomatik olarak etkinleştirilir.

Güvenilir bir sitedir.

Herhangi bir sıkıntı çıkmaz değil mi bazı arkadaşlarım alma falan diyor ama ben arada kaldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı