Windows 11 kullanmak mantıklı mı?

22H2 ve 24H2 hiç stabil değil ama 23H2 gerçekten çok iyidi. Şuan ben 24H2 kullanıyorum ufak pencere sorunları var ama başkaları için çok farklı sorunlar çıkıyor.

Güncelleme ile mi geçtin?
Hayır. Windows 11 yükleme medyası oluşturarak geçtim.

Son 3 aydır yaşadıklarıma hoş geldin.
Abi çok ilginç. Normalde Win11e geçmemin tek nedeni Win10'da internetle ilgili bir sorun yaşamam. Fakat bu da hüsrana uğrattı beni.

Hayır. Windows 11 yükleme medyası oluşturarak geçtim.
Eğer dosyaları koruduysanız ayarlardan geri 23H2'ye dönebilirsiniz. Ama önemli olan şey yaşadığınız sorunların 24H2'den önce yaşanmamış olması yoksa bir şey değişmeyebilir.

Abi çok ilginç. Normalde Win11e geçmemin tek nedeni Win10'da internetle ilgili bir sorun yaşamam. Fakat bu da hüsrana uğrattı beni.
24H2 yaklaşık 3 ay önce çıktı zaten.

Eğer dosyaları koruduysanız ayarlardan geri 23H2'ye dönebilirsiniz. Ama önemli olan şey yaşadığınız sorunların 24H2'den önce yaşanmamış olması yoksa bir şey değişmeyebilir.

24H2 yaklaşık 3 ay önce çıktı zaten.
Hocam peki bir sorum var ve bu hepimizi biraz ilgilendiriyor. Şu anda güncel olarak Windows'un medya oluşturucusuyla oluşturduğumuz kurulum USB'sine yüklenen Windows 24H2 içinde kurulu olarak mı gelir. Eğer gelmiyorsa da kurduğumuz andan itibaren hiç bir güncelleme yapmasak, diğer sürücüleri kendimiz manuel yüklesek bir sıkıntı yaşar mıyız?

Hocam peki bir sorum var ve bu hepimizi biraz ilgilendiriyor. Şu anda güncel olarak Windows'un medya oluşturucusuyla oluşturduğumuz kurulum USB'sine yüklenen Windows 24H2 içinde kurulu olarak mı gelir. Eğer gelmiyorsa da kurduğumuz andan itibaren hiç bir güncelleme yapmasak, diğer sürücüleri kendimiz manuel yüklesek bir sıkıntı yaşar mıyız?
Cümle biraz kompleks olmuş ama siz Microsoft'un kendi sitesinden ISO indirin yada medyayı kullanın o size 24H2'yi kuracak ve bilgisayar 24H2'nin güncellemelerini alacak. İsterseniz internetten güvendiğiniz bir yerden 23H2 ISO'su alabilirsiniz ama şunu söyleyeyim 23H2'ye döndüğünüzde bilgisayar güncelleme almaya devam eder çünkü Microsoft 23H2'ye güncelleme veriyor sadece 24H2'nin güncellemelerini almazsınız. Yani bilgisayar 23H2'nin hata düzeltmelerini ve defender güncellemelerini alır. O yüzden güncelleme almayan bir sistem olmayacağı için şuanda yine mantıklı bir karar.

Aslında güncellemeden kastım her defasında güncellemeleri duraklatarak hiç bir şekilde sistem kurulduğu andan itibaren bir güncelleme yapmak istemiyorum. Bundan bahsetmiştim. Zaten harici antivirüs firewall kullanıyorum. Hiç güncelleme yapmasam bir sıkıntı olur mu?
Antivirüs kullanıyorsan defender güncellemesini yapmana çoğu durumda gerek yok ama normal 23H2'nin güncellemeleri önemli olabilir çekirdek güncellemlerinde sadece Windows'un müdahale edebileceği şeyler olabiliyor. Güncel sürücüler için de önemli. Neden yapmak istemiyorsun ki? Eğer 24H2 gibi her yıl yayınlanan büyük güncellemelerden endişeleniyorsan o zaten isteğe bağlı ama bu yıl 25H2 çıkarsa muhtemelen 23H2'nin güncelleme desteği biter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı