Windows 11 kurduktan sonra sistem yavaşladı

mthn33

Hectopat
Windows 10'dan 11'e ISO dosyali temiz kurulumumu yaptım. Daha sonrasında Windows Update'leri yaptım hafif bir kasmalar var gibiydi. Sonra oyunlari yükledim daha sonra oyunlarin yamalarini kurarken dosya aktarım o kadar yavaştı ki cogu zaman Dosya Gezgini yanıt vermiyor uyarisi veriyordu. Chrome'dan 3 sekme bile açılmıyordu donuyordu sürekli Windows 10 da 30 40 tane sekme aciyordum 8 GB RAM'de bana misin demiyordu sistem.
5 gundur Windows hizlandirmak icin izlemedigim video kalmadi niye boyle yapiyor anlamadim Windows 10'a geri doneceğim sanirsam. Ya da basina gelen var mı 11 de yapmam gereken bir şey var mı?

Sistem;
Ryzen 2300X.
Sapphire RX 570.
8GM RAM varfi sirf donuyor diye bir RAM daha aldim şu an 16 GB yine donuyor hatta daha fazla donuyor şu an.
250 GB SSD Windows kurulu.

Minimum sistem gereksinimlerine yakın bir sisteminiz var hocam. Keşke Windows 10'da kalsaydınız.

Yüklemeden önce test yaptım sistem ortalama gozukuyordu diye kurdum 11 Pro kurdum tekrar temiz kurulumla Home kursam bir şey degisirmi oyun oynuyorum sadece bilgisayarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10'dan 11'e ISO dosyali temiz kurulumumu yaptım. Daha sonrasında Windows Update'leri yaptım hafif bir kasmalar var gibiydi. Sonra oyunlari yükledim daha sonra oyunlarin yamalarini kurarken dosya aktarım o kadar yavaştı ki cogu zaman Dosya Gezgini yanıt vermiyor uyarisi veriyordu. Chrome'dan 3 sekme bile açılmıyordu donuyordu sürekli Windows 10 da 30 40 tane sekme aciyordum 8 GB RAM'de bana misin demiyordu sistem.
5 gundur Windows hizlandirmak icin izlemedigim video kalmadi niye boyle yapiyor anlamadim Windows 10'a geri doneceğim sanirsam. Ya da basina gelen var mı 11 de yapmam gereken bir şey var mı?

Sistem;
Ryzen 2300X.
Sapphire RX 570.
8GM RAM varfi sirf donuyor diye bir RAM daha aldim şu an 16 GB yine donuyor hatta daha fazla donuyor şu an.
250 GB SSD Windows kurulu.
CTT WinUtil kullan. Ben yakın zamanda aynı şekilde Win11'e format attım. Şu ana kadar yaşadığım 1 tane sorun yok. Sistemin işletim sistemi çalıştırması açısından gayet yeterli diğer arkadaşın dediğine aldırma.

Minimum sistem gereksinimlerine yakın bir sisteminiz var hocam. Keşke w10'da kalsaydınız.
@k7llu ne için dislike?
Minimum sistem gereksinimlerinden gayet uzak giriş-orta sınıf bir bilgisayarı sistemi olduğu için yaptığınız yorum komik. 2.nesil I5 ve Geforce 315M ile 2 yıl Win11 kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Verdiğiniz bilgilerin herhangi bir dayanağı yok.

Minimum sistem gereksinimlerinden gayet uzak giriş-orta sınıf bir bilgisayarı sistemi olduğu için yaptığınız yorum komik. 2.nesil i5 ve GeForce 315m ile 2 yıl Windows 11 kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Verdiğiniz bilgilerin herhangi bir dayanağı yok.

Giriş segment bilgisayar ne demek hocam? W11 için istenilen minimum sistem gereksinimleri giriş seviyesi bir bilgisayar yapıyor zaten. Konuşmak için konuşmuşsun 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı