Windows 11 kurduktan sonra sistem yavaşladı

Giriş segment bilgisayar ne demek hocam? W11 için istenilen minimum sistem gereksinimleri giriş seviyesi bir bilgisayar yapıyor zaten. Konuşmak için konuşmuşsun 😀
1GHz hızında çalışan rastgele bir işlemci ile 2300X'i aynı kefeye koymaya devam et.

Sistem guncelleme.
İslemci Ryzen 3 2300X.
RAM Corsair 3000MHz 8+8 GB.
Anakart Gigabyte B450M S2H.
SSD 250 GB.
HDD 1 TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece oyun oynamak için 11 Pro yerine 11 Home kursam bir faydasi olur mu Pro ve Home arasinda cok bir fark var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
2300 diyorsunuz ne bu Ryzen 9 falan mı? 😂
Sistem gereksinimlerini gayet yeterli karşılayan bir işlemci. Sizin tezinizi çürütmeye yetiyor güç konusunda.

Sadece oyun oynamak için 11 Pro yerine 11 Home kursam bir faydasi olur mu Pro ve Home arasinda cok bir fark var mı?
Aralarında çok bir fark yok ama elbet ufak tefek farklar olacaktır. Winutil kullandığınız zaman ikisi arasında fark kalmayacak çünkü gereksiz servislerin ve özelliklerin hepsi kapalı kalacak.

İslemci konusunda Görev Yöneticisi %10 15 civari kullanim yapiyor hocam bellek konusunda sıkıntı çektiğim barizdi boşta %50 60 larde kullaniyordu sistemi 16 GB'a yukselttim şu anda %30 40 kullanim yapıyor islemci konusunda bir sıkıntım yok.

Sistem gereksinimlerini gayet yeterli karşılayan bir işlemci. Sizin tezinizi çürütmeye yetiyor güç konusunda.

Aralarında çok bir fark yok ama elbet ufak tefek farklar olacaktır. Winutil kullandığınız zaman ikisi arasında fark kalmayacak çünkü gereksiz servislerin ve özelliklerin hepsi kapalı kalacak.

Bunu da deneyecegim hocam.

Windows 11Home 24H2 temiz kurulum yaptım ve winutil gibhup ayarları yaptım. Sorunum düzeldi şu anda sistem kararlı bir şekilde çalışıyor herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı