Çözüldü Windows 11 kurulumunda BitLocker hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MustafariaL

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayara format atıyordum ve şu sorun ile karşı karşıya geldim.

IMG_20250511_120443.jpg

İnternette diski komutlar ile temizleyen videoları denedim olmadı, şu an ne yapmam lazım? Bu ekrandan geri de gidemiyorum😔

Bilgisayara format atıyordum ve şu sorun ile karşı karşıya geldim.

Eki Görüntüle 2488669

İnternette diski komutlar ile temizleyen videoları denedim olmadı, şu an ne yapmam lazım? Bu ekrandan geri de gidemiyorum😔

Diskinizi BitLocker ile kilitlemişsiniz. Başka bir diske Windows kurup bu BitLocker'ın kilidini kaldırın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum hiç bir bilgim yok kapana kısıldım resmen şu anda.
Başka bir Windows ile rahatça kaldırabilirsiniz. Ekstradan bunu buldum:

Gördüğüm kadarıyla 2 tane diskiniz var. Disk 0 ve Disk 1 diye, BitLocker olan disk sanırım Disk 0.

Disk 1'e Windows kurmanız gerekiyor. Ardından bilgisayarı açıp BitLocker kilidini kaldıracaksınız.

Veya ikinci bir yol olarak;

Bilgisayarı kapatıp SSD'nizi çıkarın. Başka bir bilgisayara ikinci disk olarak takıp orada BitLocker kilidini kaldırın.

Kesin çözümü yazıyorum. Hiç bir teknik bilgi de gerekmiyor. Hata aldığınız diskinize bir Linux dağıtımı kurup ardından tekrar Windows kurmayı deneyin.

Windows diskten silinmiş olacağı için, haliyle Bitlocker da ortadan kalkacak.

Windows son zamanlarda format işini tamamen bozdu. "Hiç bir veriyi saklama"yı işaretlesen bile önceki bazı C:// diskinde yer alan programları silmiyor. Bunun çözümü de diski önce Linux dağıtımı kurarak tamamen sıfırlamak ve ardından tekrar Windows kurmak.

Zaman ilerledikçe teknolojinin geriye gitmesi Windows ile mümkünmüş :)

Hocam diski "Bölüm Silme" ile kaldırıp "Bölüm Oluşturma" ile tekrardan yaptım düzeldi.
Gerçek bir format deneyimi için Windows'a güvenmeyin. Öncesinde diski farklı bir dağıtım ile ya da başka bir işletim sistemi olan diski ana disk, format atacağınız diski additional disk olarak ayarlayıp additional diske (hata aldığınız disk) format atın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı