Çözüldü Windows 11 kurup RAM MHz'i yükselttikten sonra anakart CPU hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Swampie38

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8Gb 3200mh
SSD veya HDD modeli
Sandisk
Ekran kartı
Nvidia GTX 3060 ti
Anakart
B450 gaming plus max
İşlemci
R5 3500
İyi sosyaller. Bugün Windows 10'dan Windows 11'e geçtim fakat güncellemeleri yaptıktan sonra ve BIOS'tan RAM MHz'i düşüktü, onu yükselttim, yeniden başlattım ve anakart sürekli CPU hatası verdi. Hataya düşürmeyi de denedim, SSD'yi ekran kartını RAM'i söküp de denedim ama sürekli CPU hatasında kaldı bir türlü düzeltemedim. (Kullandığım RAM normalde 3200MHz 2666 olarak ayarlandığı için onu düzelttim)
İşlemci: R5 3500.
Anakart: B450 Gaming Plus Max.
Ekran kart: GTX 3060 Ti 12 GB tek fanlı.
RAM: 8 GB 3200MHz.
PSU: 850W Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamdır Windows 10 a dönmeyi denerim, sorunum düzelir mi peki.
Düzelir, Win 10'un böyle cinslikleri yok, dünya tatlısı, al evine besle o kadar, bir 98, bir XP, bir 7 ve bir 10.

11 insanları para karşılığı deneme tahtası olarak kullandıkları, sanki uzun vadeleri etkileri araştırılmamış kimyasal deneyler gibi bir şeydi son 5 yıldaki. :)
Bir saniye farklı bir sistemde windows 10 kurmak dediğinde, ilgili sistem anakart, cpu, gpu sürücüleri ve BIOS ayarlarının kontrolünü yapman gerekiyor. Bu bahsettiklerinin olmaması gerekli - ki BIOS güncellemelerini Win 10'dayken yapmış ve Win 11 kurmak istemiştin doğru mu?
Tekrar olayı anlatıyım kendi sistemimde Windows 10 kullanıyordum Windows 11 e geçmek için format attığım zaman CPU lambası yanıyordu. Dün sorduğum gibi Windows 10 u tekrar kura bilmem için kardeşimin bilgisiyarına kendi SSD mi taktım ve Windows 10 u tekrar kurdum kardeşimin sisteminde herhangi bir sorun yoktu. Fakat SSD yi kendi sistemime taktığım zaman aynı sorun devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı