Windows 11 LTSC vs Windows 10 LTSC

Bizzat Windows 11 IoT Enterprise LTSC denedim performansı aşırı derecede güzeldi. Eğer crackli oyun çok oynanmayacaksa Windows 11 LTSC çok iyi olur (crackli oyunlarda uyumluluk problem yaşadığım için Windows 10'a geri döndüm.

Hocam sistem Pentium G620 NVIDIA GeForce 210 4 GB RAM 512 GB HDD, Windows 11 teması çok hoşuma gidiyor ve normal sürümü denediğimde HDD üzerinde dma açınca kasma yoktu, sizce hangisini kurayim Windows 10 LTSC mi Windows 11 LTSC mi?

Bence ilk önce Windows 11 LTSC'yi dene, Windows 10 LTSC zaten her türlü cepte benim i3-3217U+HD4000 laptopta bile gayet iyi çalıştırıyordu Windows 10 LTSC'yi.

Bence ilk önce Windows 11 LTSC'yi dene, Windows 10 LTSC zaten her türlü cepte benim i3-3217U+HD4000 laptopta bile gayet iyi çalışıyordu Windows 10 LTSC'yi.

Ama hocam deneme sürüm daha o yüzden HDD'de dma(performans modu) açma olmayabilir, 24h2'yi denediğimde öyleydi. Sizce? Yine de Windows 11 LTSC mi deneyeyim?

@TheEvolved çinlisin sen bir bildiğin vardır, ISO'yu şu anda yükleyeceğim Türkçe dil sorunu olmuyor değil mi ayarlardan seçiliyor.

Son düzenleme:
Ama hocam deneme sürüm daha o yüzden HDD'de dma(performans modu) açma olmayabilir, 24h2'yi denediğimde öyleydi. Sizce? Yine de Windows 11 LTSC mi deneyeyim?

Dma hakkında pek bir fikrim yok. Eğer performansa yönelik kaygıların varsa IoT LTSC kurabilirsin, düz LTSC'ye göre daha hafiftir.

Ya da şimdilik Windows 10 LTSC dur ileriki zamanlarda tam sürümü çıkınca denersin.

Boş ver ya iki isoyuda yükleyeyim Dual boot yapayım, hangisini seçeyim?

Başta İngilizce oluyor ama istediğin zaman ayarlardan Türkçe dil paketini indirebilirsin.

Boş ver ya iki isoyuda yükleyeyim Dual boot yapayım, hangisini seçeyim?

Eki Görüntüle 2299373

Microsoft'un kendi sitesinden indirme sakın 90 gün sonrasında lisans gidiyor ve şu anlık Windows 11 LTSC lisansı satan hiçbir yer yok.

Bu siteden indirmen gerekiyor, kurulum sonrasında PowerShell'den ömür boyu etkinleştirirsin.

Son düzenleme:

İndirdim, nasıl etkinleştirildiğini de söyler misin?

İndirdim, nasıl etkinleştirildiğini de söyler misin?

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodu yapıştır.

İrm https://get.activated.win | iex.

Buradan 1. seçeneği seçip(HWID) aktive edebilirsin.

Bu arada Windows 11 LTSC'yi kurarken öğrenci epostası istiyor onu bypass etmek için videodan yardım alabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…