Çözüldü Windows 11 mavi ekran vermeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

windows1281

Picopat
Daha fazla  
RAM
8 GB 4800Mhz
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD - GPT
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 3050 Laptop GPU
Anakart
Asus Tuf Gaming A15 FA506NC v1.0
İşlemci
AMD Ryzen 5 7535HS with Radeon Graphics
Merhabalar. Son günlerde Windows 11 kullanırken 2 tane mavi ekran aldım. 1. mavi ekrandan sonra aygıtlarımı Windows'u güncelledim sonra yine bir mavi ekran verdi. Sizce ileride sıkıntı olur mu?

1. mavi ekran stop code:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
2. mavi ekran stop code:
FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE

Sizce ne yapmam lazım?

Merhaba. Son günlerde Windows 11 kullanırken 2 tane mavi ekran aldım. 1. mavi ekrandan sonra aygıtlarımı Windows'u güncelledim sonra yine bir mavi ekran verdi. Sizce ileride sıkıntı olur mu?

1. mavi ekran stop code:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
2. mavi ekran stop code:

Sizce ne yapmam lazım?
Birde ben Sanal makinelerle uğraşıyorum da hepsi de zaten usb min içinde sıkıntı heralde ondan değildir değil mi?

Son düzenleme:
Çözüm
Merhabalar. Son günlerde Windows 11 kullanırken 2 tane mavi ekran aldım. 1. mavi ekrandan sonra aygıtlarımı Windows'u güncelledim sonra yine bir mavi ekran verdi. Sizce ileride sıkıntı olur mu?

1. mavi ekran stop code:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
2. mavi ekran stop code:

Sizce ne yapmam lazım?

Birde ben Sanal makinelerle uğraşıyorum da hepsi de zaten usb min içinde sıkıntı heralde ondan değildir değil mi?
Arkadaşlar sorun bilgisayarın markası ASUS olduğu için ASUS olmayan marka ekran kartından kaynaklanıyormuş ekran kartı sorunları. DDU ile bütün ekran kartı driverlarını silip ASUS bilgisayarım için yapılan driverları ASUS destek sitesinden indirdim. Şimdi sorunum çözüldü. Sadece AMD Software ve NVIDIA sürücü sürümü 2024'ten kalma. Galiba driverları destek sitesine 2024'de koymuşlar. Ben AMD Software ve NVIDIA sürücü sürümünü güncellerim.
Test ederek. Mesela oyun açın. Ya da OCCT ile 3D Adaptive testi yapın. 10 dakika yeterli.

@turko35408
Tamamdır 3D, 4K ve DX 12 gerektiren oyunlar ile test yapacağım ve OCCT'yi deneyeceğim.

Mavi ekran yada başka sıkıntılar çıkarsa bildireceğim.

Siz NVIDIA'dan Game Ready sürücüsünü indirdiniz, doğru mudur?
@turko35408
Evet, sizin attığınız siteden Game Ready sürücüsünü indirdim. İlk ekran kartı driverlarını bu bilgisayara kurarken de Nvidia'nın bu sitesine girip Game Ready driverları kurmuştum. Zaten dxdiag'ta WHQL dijital imzaları da orijinal.

Tamamdır hocam. Siz ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Büyük olasılıkla evet. Memory.dump analizine göre ekran kartı sürücü sorunu...

Eki Görüntüle 2514271
@turko35408
MEMORY.DMP dosyasında başka bir sıkıntı görüyormusunuz?

Hayır hocam başka sıkıntı yok. Yalnız görseldeki ayarları kontrol edin.

2025-06-17_00-39-17.png

Hayır hocam başka sıkıntı yok. Yalnız görseldeki ayarları kontrol edin.

Eki Görüntüle 2514306
@turko35408
Benim ayarlarım da görseldeki gibi aynı.

@turko35408
Tamamdır 3D, 4K ve DX 12 gerektiren oyunlar ile test yapacağım ve OCCT'yi deneyeceğim.

Mavi ekran yada başka sıkıntılar çıkarsa bildireceğim.
@turko35408 hocam yine mavi ekran verdi DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL diye.
Bu da minidump dosyaları: 062425-9859-01

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı