Çözüldü Windows 11 MCT ile format atarken USB'yi MBR olarak formatlası sıkıntı olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hedefpilotaj

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
240 gb wd green ssd
Ekran kartı
Nvidia GeForce GTX 1660 Super
Anakart
Gigabyte B450M H
İşlemci
Amd Ryzen 5 1600 AF
Microsoft Creation Tool üzerinden direkt olarak Windows 11'i USB'ye yazdırarak bilgisayarıma format attım ancak GPT olan USB MCT üzerinden Windows yazdırınca MBR'ye dönüştü ve benim sistemim de UEFI bir sistem. Bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Microsoft Creation Tool üzerinden direkt olarak Windows 11'i USB'ye yazdırarak bilgisayarıma format attım ancak GPT olan USB MCT üzerinden Windows yazdırınca MBR'ye dönüştü ve benim sistemim de UEFI bir sistem. Bir sıkıntı olur mu?

Evet olur. Windows 11 resmi olarak UEFI kurulum destekliyor sadece. Windows ISO'ları için Rufus, Ventoy ya da Windows'un kendi aracını kullan.

Evet olur. Windows 11 resmi olarak UEFI kurulum destekliyor sadece. Windows ISO'ları için Rufus, Ventoy ya da Windows'un kendi aracını kullan.

Çözüm
Evet olur. Windows 11 UEFI kurulum destekliyor sadece. Windows ISO'ları için Rufus, Ventoy ya da Windows'un kendi aracını kullan.

Hocam zaten Windows'un kendi aracından direkt olarak USB'ye yazdırıp kurdum ama kurmadan önce USB'nin GPT'den MBR'ye dönüştüğünü gördüm, ona rağmen kurdum. UEFI kurulum olmuştur değil mi çünkü şu an sıkıntısız kullanıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaten Windows'un kendi aracından direkt olarak USB'ye yazdırıp kurdum ama kurmadan önce USB'nin GPT'den MBR'ye dönüştüğünü gördüm ona rağmen kurdum. UEFI kurulum olmuştur değil mi çünkü şu an sıkıntısız kullanıyorum?

Evet UEFI olmuştur. BIOS üzerinden sadece UEFI modunu açarak kontrol edebilrsiniz isterseniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı