Windows 11 Merkezi Yapay Zeka Yardımcısı Copilot Kullanıma Sunuldu

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.939
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Microsoft Copilot kullanıma sunuldu.

Microsoft, yeni bir duyuruyla Windows 11 kullanıcılarının işlerini daha kolay halletmesine yardımcı olması için merkezi yapay zeka yardımcısı Copilot’u kullanıma sundu. Windows 11’in Yapay Zeka Özelliği Neler Sunuyor? Bing Chat eklentilerini Windows’a genişleterek geliştiricilerin, müşterilerine daha iyi hizmet vermeleri ve yerel Windows uygulamalarıyla etkileşimi artırmaları için uygulamalarını Windows Copilot’a entegre etmeleri artık mümkün. AMD, Intel, […]

Devamı: Windows 11 Merkezi Yapay Zeka Yardımcısı Copilot Kullanıma Sunuldu
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Windows Copilot, Windows 10 build 9924 ile tanıtılan Cortana'nın manevi halefisidir.

Cortana ve Windows Copilot aynı amaca hizmet eder fakat Cortana, Windows 10 kullanıma sunulduktan sonra Microsoft'un beklentilerini karşılamadı. Bunun sebepleri olarak bölge desteğinin kısıtlı olması ya da Microsoft'un yönelimleri olabilir. Nisan 2018 güncellemesinden sonra Cortana, aramadan bağımsız hale geldi. Görünen o ki Microsoft, Cortana için son adımını bu yıl atmış olacak ki 2018 yılından sonra Cortana ile ilgili değişiklik güncelleme notlarında yer almıyor. 2021 yılından sonra ise Windows 11'in piyasaya sürüldükten sonra Cortana için değişikliğin yapılmaması da Cortana'nın terk edildiğini gösteriyor.

Windows Copilot tahminimce Microsoft 365 Copilot ve Yeni Bing ile aynı mantıkta çalışacak. Windows 11 2023 Güncellemesi ile muhtemelen Cortana ya kaldırılacak ya da devre dışı bırakılacak ve Windows Copilot, genel kullanıma sunulacak.
 
Biz debloat ile uğraşıyoruz bunlar iyice doldurmaya çalışıyor, ya rahat bıraksana kardeşim onu bunu koyacağım diye performansı yok ediyorsun, zaten her bilgisayar "sözde" desteklemiyor.
 
Gayet güzel bir özellik. Windows 10'a gelmezse Windows 11'e geçmeyi düşünebilirim.

Bence boşuna yer kaplayan işe yaramaz bir program, her seferinde ne yağtığımı izliyor gibi hissediyorum şimdiden.
 

Geri
Yukarı