Windows 11 OEM Key Almak Yasal mı?

Alperen8574

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yeni bir PC aldım ve işletim sistemi sıfırdan geldi internetten Windows yükleme nasıl olur araştırdım. Microsoft 30 gün deneme süreci varmış ama ben key istiyorum. Microsoft keyleri çok pahalıya sattığından ötürü bazı sitelerden baktım uygun fiyatlara keyler var ama bunların zararları var mı?
Yapılan iş yasal mı illegal mı?
İllegal ise Microsoft bunları gördüğü zaman geri bir dönüşü oluyor mu?

Bu sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum kaç gündür kafayı yemek üzereyim.

Arkadaşlar ben yeni bir PC aldım ve işletim sistemi sıfırdan geldi internetten Windows yükleme nasıl olur araştırdım. Microsoft 30 gün deneme süreci varmış ama ben key istiyorum. Microsoft keyleri çok pahalıya sattığından ötürü bazı sitelerden baktım uygun fiyatlara keyler var ama bunların zararları var mı?

Sağlam lisans üzerinden Windows lisansı alabilirsiniz. Bu arada illa lisans almanıza gerek yok Windows'u etkinleştirmeden gene kullanabilirsiniz fakat bazı kısıtlamalar var özelleştirmeme gibi.

Zararı yok. Alıp kullanabilirsiniz. Aslında bu keylerin illegal mi yoksa legal mi olduklarını anlayamıyoruz. Çünkü keylerin çoğu sızıntı keyler ya da insanların eski Windows 7 orijinal lisanslarının Microsoft'un yeni fırsatı sayesinde Windows 10 ve Windows 11'de kullanılabilmesi sayesinde olan keylerden mi, yoksa şirketlere dağıtılan Volume MAK keyler mi olduklarını anlayamıyoruz. O yüzden illegal ya da legal demek çok doğru olmaz. Microsoft illegal olsa bile bunlarla uğraşmıyor. Uğraşabilir ama yapmıyor, internete yayılmış durumda bu keyler. Sorun yaşamazsınız.

Sağlam lisans üzerinden Windows lisansı alabilirsiniz. Bu arada illa lisans almanıza gerek yok Windows'u etkinleştirmeden gene kullanabilirsiniz fakat bazı kısıtlamalar var özelleştirmeme gibi.

Aynen o kısıltlamalardan ötürü key almam gerekiyor dediğiniz siteye bakıyorum şu an da gayet iyi yorumlar var.

Yıllardır Windows 10 için kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım

Zararı yok. Alıp kullanabilirsiniz. Aslında bu keylerin illegal mi yoksa legal mi olduklarını anlayamıyoruz. Keylerin çoğu sızıntı keyler ya da insanların eski Windows 7 orjinal lisanslarının microsoftun yeni fırsatı sayesinde Windows 10 ve Windows 11'de kullanılabilmesi sayesinde olan keylerden mi, yoksa şirketlere dağıtılan Volume MAK keyler mi olduklarını anlayamıyoruz. O yüzden illegal ya da legal demek çok doğru olmaz. Microsoft illegal olsa bile bunlarla uğraşmıyor. Uğraşabilir ama yapmıyor. İnternete çok yayılmış durumda çünkü sorun yaşamazsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoyu 5:10 dan itibaren izledikten sonra biraz tedirgin olmuştum hocam

Aynen o kısıltlamalardan ötürü key almam gerekiyor dediğiniz siteye bakıyorum şu an da gayet iyi yorumlar var.

Genellikle önerilen bir site. Alacaksanız hangisi ucuzsa onu alın. Yani Windows 10 lisansı daha ucuzsa onu alın çünkü Windows 10 lisansları Windows 11 ile uyumlu bunun tam tersi için gene geçerli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoyu 5:10 dan itibaren izledikten sonra biraz tedirgin olmuştum hocam

Riskler elbette var. Ancak crack kullanarak bilgisayarınızı riske atmaktansa ya da lisans kullanmadan yarım bir windows kullanmak yerine cüzi miktarlar vererek nispeten orjinal bir windows kullanmak daha mantıklı.

Legal değil diye biliyorum ancak bir sorun olmaz. Microsoft seni arayıp "Kardeşim yakaladık seni" diyecek hali yok. Sızdırılmıştır herhalde o ucuza satılanlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı